szerző:
hvg.hu

Sokak életét mentheti meg a Samsung és a Volvo közös projektje.

A dél-koreai cég tavaly nyáron mutatta be elképzelését arról, hogyan is lehetne a jelenleginél sokkal biztonságosabbá tenni a közúti közlekedést. Az ötlet zsenialitása az egyszerűségében rejlik: a Samsung szerint elég lenne egy kamion elejére kamerákat, a hátuljára pedig kivetítőt szerelni, így az autós pontosan tudná, hogy jön-e szemből valaki, vagy szabad-e az út az előzéshez. A dolog annyira népszerű lett, hogy a cég úgy döntött, az eredetileg csak kampányfogásnak szánt megoldást valóban elkészítik.

©

A The Next Web beszámolója szerint a dél-koreai vállalat a Helvetica SA, valamint a Volvo Trucks argentínai cégével közösen fejlesztik ki. A Samsung két kamerát telepít majd a teherautók elejére, a hátuljára pedig négy, Full HD felbontású OH46D óriáskijelzőt szerel. Ezek por-, ütés- és cseppállók, vagyis esőben is üzemelnek majd, és remélhetőleg egy-egy felcsapódó kavics sem tesz bennük nagy kárt.

A biztonsági rendszerrel felszerelt kamionokat a következő hónapokban már el is kezdik tesztelni Argentínában. A vizsgálatok több mint egy évig tartanak majd, hogy kiderüljön, valóban segít-e megelőzni a baleseteket a teherautóra szerelt kamera-kijelző kombó. Ha az eredmények megfelelnek a várakozásnak, az egész világon bevezethetik az újdonságot.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!