szerző:
hvg.hu

Sergio Marchionne mereven elzárkózik a két legjellemzőbb fejlesztési iránytól.

Az elmúlt években két fejlesztési irány vált meghatározóvá az autóiparban: az elektromos meghajtású, valamint az önvezető járművek – na és persze a kettő kombinálása. A fejlődésnek azonban nem mindenki örül egyformán, és van olyan is, aki mereven elzárkózik a dologtól.

©

A Ferrari elnöke Sergio Marchionne a Genfi Autószalonon úgy nyilatkozott a Business Insidernek, hogy szinte biztos, hogy soha sem építenek majd tisztán elektromos meghajtást használó Ferrarit, az autóhoz ugyanis szorosan hozzátartozik a motorhang is. Ahogy fogalmazott, őt a Tesla csendje kifejezetten zavarja.

És ha már Tesla, akkor természetesen egy másik téma is szóba került. Marchionne ugyanis kijelentette, nem szándékozik önvezető Ferrari fejlesztésébe kezdeni. Ahogy fogalmazott, először őt kellene lelőni, hogy ilyesmi megtörténhessen.

Szóval ilyesmit egész biztosan nem kell a Ferraritól várni, igaz, idővel a pénz(=jó üzlet) valószínűleg őket is meggyőzi majd.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!