szerző:
hvg.hu

Íme a tökéletes ábra, ami megmutatja, hogyan kell egy ilyen körforgalmon áthajtani.

Bár a KRESZ órákon – és ha van ilyen a közelben a rutinvizsgára való felkészítéskor is – megtanítják az emberrel, hogyan kell áthajtani egy többsávos körforgalmon, a valóságban sok járművezetőnek fejtörést okoz ez a fajta kereszteződés. Pedig a logikája – elvileg – nem túl bonyolult, hiszen jó esetben táblák és az útburkolati jel is mutatja, melyik sáv merre vezet. Persze vannak helyzetek, amik tovább bonyolíthatják a dolgot: ilyen például a szegedi, ahol még a villamos is áthajthat rajta, ráadásul két különböző irányból.

Az ilyen körforgalmakban sokkal gyakoribb a koccanásos baleset, ami éppen abból fakad, hogy a sofőrök a jelzések ellenére sem biztosak abban, hogy merre kell menni: rossz helyen váltanak sávot, rossz helyen próbálják elhagyni a körforgalmat, és még sorolhatnánk. A Volkswagen éppen ezért gondolt egyet, és készített egy egyszerű ábrát, hogy hogyan is kell közlekedni a többsávos körforgalomban. Érdemes tanulmányozni, sokat segíthet a közlekedésben.

©

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!