szerző:
hvg.hu

A britek csak egy sejtelmes fotót tettek közzé nemrég, de könnyen lehet, hogy ez is mindent elárult.

Nagyot robbantott múlt csütörtökön az Aston Martin azzal, hogy a Forma–1-es Red Bull csapatával közösen jelentette be: olyan, utcai vezetésre is alkalmas szuperautót építenek, ami még az F1-es gépeket is lenyomja. A projektről két dolgot árultak csak el: azt, hogy AM-RB 001 a fedőneve, valamint egy képet, amin csak néhány zöld vonal jelzi, milyen lesz a jövőbeni kép. Mutatjuk:

©

Már nekünk is gyanús volt, hogy ezek a vonalak valamiért nagyon ismerősek, a Jalopnik viszont meg is adta a választ a miértre. Hasonló formatervet már láthattunk nemrég, egész pontosan 2014-ben, amikor az Aston Martin a DP-100 Vision Gran Turismo nevű koncepciót mutatta be.

©
©

Az autó valójában az akkoriban debütáló Gran Turismo 6 nevű játékhoz készült, ami persze a tervezők számára is nagy szabadságot adott: bár a részletekre maximálisan odafigyeltek, a menetdinamikával nem kellett foglalkozni.

Persze ha valóban ezt építenék meg, az már más helyzetet teremtene, és könnyen lehet, hogy a formáját is (valamennyire) meg kellene változtatni ahhoz, hogy menetképes legyen a kocsi, az viszont biztos, hogy az akkoriban renderelt képeket nézve nagyon is vállalható lenne egy ilyen szuperautó. Kíváncsian várjuk, vajon valóban ez épül-e meg.

Hasonló érdekességekért lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!