szerző:
hvg.hu

A Tesla elkészült a saját világtérképe update-jével, amiből világosan látszik, hogyan hódítják meg – a töltőhálózatokon keresztül – a világot az amerikai villanyautók. És bár tessék rá emlékezni: Magyarországon elhangzott politikus szájából, hogy nálunk épülhet majd Muskék kontinentális hadállása, íme két felvétel arról, hogy ennek mennyi ma az esélye.

A Tesla honlapján aktiválták a világtérképen a jövőre tervezett supercharger töltőállomások "gombostűit". Az idei és a 2017-es európai térképet elnézve feltűnő, hogy Skandináviában a töltőállomás-hálózat végleg körbeért, hogy az IT-felvidékké váló Észtország–Lettország–Litvánia mellett Ukrajna, Románia, sőt: Szerbia, Görög-, illetve Törökország is "fertőzötté válik".

A Tesla supercharger vírusfertőzése 2016-ban ....
©

Na és hol nincs az egész EU-ban ilyen gyorstöltőállomásnak még csak halovány terve se? Igen, már tudja is a választ.

... és 2017-ben
©

Van, ahol már a városi buszokat vezeték nélkül töltik - videó

Egyelőre még csak tesztfázisban vannak a Scania elektromos járművei Svédországban, amelyeknél már nem kell külön csatlakozóval babrálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!