szerző:
hvg.hu

Több kategóriában is konkurenciát adna az Audi a BMW elektromos autóinak. 2020-tól igazi e-forradalom várható.

Sokakat meglepett az Audi 2016 májusában tett bejelentése, miszerint a négykarikások a jövőben kemény tempót diktálnának az elektromos autók piacán. A tervek szerint 2018-tól évente jön majd valamilyen elektromos Audi, ami igen figyelemreméltó teljesítmény lehet.

A palettán az első ilyen modell minden bizonnyal az E-tron Quattro lesz, aminek érkezését 2018-ra tervezik a németek. (A hatótávolságáról és teljesítményéről itt írtunk bővebben.) A Green Car Reports beszámolója szerint azonban Rupert Stadler, a cég első számú vezetője már arról is beszélt, melyik kategóriát céloznák meg következő lépcsőfokként.

Ilyen lesz az Audi E-tron Quattro, utána rögtön jöhet az i3-rivális.
©

A tervek szerint 2020-ra komoly konkurenciát adnának a BMW-nek, először ugyanis az i3, majd egy évvel később az i8 kedvelői számára szeretnének alternatav megoldást kínálni. Ezeket a modelleket a pletykák szerint a Volkswagen ID Concept alapjaira építenék, igaz, ezt az értesülést egyelőre nem kommentálták az ingolstadtiak.

A becslések szerint az E-tron Quattro 500 km-es hatótávjához képest 400-450 km-ert lehetne egyetlen töltéssel megtenni a városi miniautóval, ami azért igen komoly teljesítmény lenne. Egyébként emlékezetes, hogy az Audinak is volt teljesen elektromos szupersportautója az Audi R8 E-tron képében, amelyet leginkább a Vasember 3. részében lehetett megcsodálni, de gépet mi is vezethettük anno a berlini Tegel repülőtért betonján.

Ha pedig mindehhez hozzávesszük, hogy a Tesla idén már elkezdi a Model 3 kiszállítását, a Mercedes pedig megépíti a korábban bejelentett elektromos autóját, akkor nyugodt szívvel elmondhatjuk: az évtized fordulója igazi mérföldkő lesz majd az autóiparban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!