szerző:
hvg.hu

Lássuk, hogy hány lóerős és hány kilogrammos az amerikai gyártó új villanyautója!

A Tesla sokszor igen szűkszavúan nyilatkozik egyes új termékeinek pontos részleteivel kapcsolatban, és nincs ez másképp most, a széles rétegeknek szánt Model 3 elektromos autó kapcsán sem. Az amerikai vállalat eddig például nem árulta el, hogy pontosan milyen erős a járgány villanymotorja, most azonban az EPA-nak (az USA Környezetvédelmi Hivatala) köszönhetően többek közt erre is fény derült.

Ezek szerint a Tesla Model 3 hátsó kerekeire mintegy 258 lóerő szabadul rá, ami nem kevés, de ugyebár egy villanyautónál nem is ez a durva, hanem a 0 fordulatszámtól rendelkezésre álló maximális nyomaték. Arra is fény derült továbbá, hogy a legdrágább Model 3-ban egy 80,5 kWh-s akkumulátor található, ami meglepő, ugyanis Elon Musk cégvezér a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy ebbe a típusba egyszerűen nem fér bele 75 kWh-nál nagyobb kapacitású telep.

A 80,5 kWh-s csúcsmodell hatótávolsága az EPA szerint mintegy 495 kilométer, az 55 kWh körüli aksival szerelt olcsóbb kivitel pedig körülbelül 350 kilométert képes megtenni egy töltéssel. A Tesla Model 3 egyébként 1740 kilogrammot nyom a mérlegen, lényegesen kevesebbet, mint a 2110 kilogrammos nagytesó, a Tesla Model S.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!