szerző:
hvg.hu

Ötszáz embernek adnának munkát a kezdeti fázisban a kínaiak, ha mi nyerjük a gyártóhelyért folyó csatát.

A kínai Zhi Dou elektromos autókat gyártó vállalat telephelyet keres magának Közép-Európában. A versenyben több ország, köztük Szlovákia is esélyesként szerepel.

A kínaiak azt tervezik, hogy már 2020-ban megkezdik a gyártást. A gyártás a kétszemélyes, D2-es modellt foglalná magába, mely 30 kW-os teljesítménnyel bír és 260 kilométert tehet meg egy feltöltéssel.

A ZhiDou a Volvóhoz hasonlóan a Zhejiang Geely Holding Group konszern tagja. Egyelőre több ország is versenyben van, de hamarosan eldől, hol telepszik meg a kínai autógyártó – írja az inforadio.hu.

A kínai beruházás értéke eléri a 400 millió eurót. Havi 3 ezer elektromos autóra kiterjedő kapacitással dolgoznának, és nagyságrendileg 500 alkalmazottat vennének fel. Magyarországon kívül esélyes a beruházásra Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország és Románia is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!