szerző:
hvg.hu

Az esküvő után a WIndsor kastályban készült a fogadásra Harry herceg és Meghan Markle, ahonnan egy különleges autóval távoztak.

Szombaton, magyar idő szerint nem sokkal 13 óra után megtörtént az, amire a világ már hetek-hónapok óta várt: Harry herceg és Meghan Markle végre kimondták a boldogító igent. A hercegi esküvőt a világ minden táján nagy figyelem kísérte, a helyszínen pedig több tízezren éltették az ifjú párt. (Az eseményről készült percről-percre tudósításunkat itt olvashatja el.)

A hivatalos közvetítés a királyi körmenettel zárult, a közösségi oldalakon azonban tovább lehetett követni az eseményt. Például azt is, ahogyan Harry és Meghan a Windsor kastélyból elindulnak a Károly herceg által adott fogadásra. Mindezt pedig egy különleges autóval tették meg.

A kocsi természetesen egy Jaguar, ám nem akármilyen Jaguar. Egész pontosan egy E-Type Zero, amely egyelőre csak koncepció formájában létezik. Az autót 2017 szeptemberében mutatták be: egy 1968-as E-Type átalakított változatáról van szó, amelyből kikerült a belső égésű motor, a helyét pedig az akkumulátor és az elektromotorok vették át. Vagyis egy elektromos autóról van szó.

A kocsiban egy 40 kWh-s akkumulátorcsomag biztosítja a körülbelül 272 km megtételéhez elegendő elektromos áramot. A Roadster egyébként 5,5 másodperc alaatt tenné meg a 0-100 km/h-s sprintet. Ez utóbbi képességét persze nem próbálták ki, az mindenesetre ismét csak beszédes, hogy egy ilyen járművet választottak maguknak – még akkor is, ha csak rövid távolságot kellett vele megtenni.

A Jaguarnak egyébként igen konkrét elképzelése van arról, milyenek lesznek az autóik a következő évtizedben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Kult

Végre itt van Meghan Markle ruhája

A menyasszony a terveknek és elképzeléseknek megfelelően gyönyörű volt. A ruhája a Givenchy ház tervezőjének, Clare Waight Kellernek az alkotása. Mutatjuk minden szögből.