szerző:
hvg.hu

A rendőrök tavaly óta dolgoznak az új projekten, de csak az idei évben állt minden össze ahhoz, hogy élesben is el tudják indítani.

Az elmúlt hetekben több helyen is felbukkant már az az újfajta sebességmérési módszer, amellyel a gyorshajtókat igyekeznek kiszűrni a rendőrök a forgalomból. Az eddigi módszerekkel ellentétben azonban ezt szinte képtelenség észrevenni, és csak akkor esik le a sofőrnek, hogy valami történt, amikor kiintik őt a forgalomból.

A Hegylakók szerint több motoros is arról számolt be, hogy jelöletlen, civil rendőrautók állították meg a szabálytalankodó motorosokat. A módszer minden esetben ugyanaz volt: egy darabig követték a motorost, hogy rögzítsék a szabálysértést, majd elé hajtva bekapcsolták a megkülönböztető jelzést. A Hegylakóknak nyilatkozott is egy neve elhallgatását kérő motoros rendőr, aki elmondta, már 2017-ben is dolgoztak a projekten, de csak az idei évben lett minden feltétel adott, hogy elindítsák ezt a fajta sebességmérési módszert. A cél ugyanakkor nem a bírságolás, hanem a gyorshajtás visszaszorítása.

Hasonló, jelöletlen civil rendőrautókról számolt be a napokban a CivilHetes is. A beszámoló alapján többségében Audival mértek a rendőrök Kecskemét és Lajosmizse között, de Szentendrén is egy négykarikás autóból vadásznak a gyorshajtókra. Ugyanakkor volt, aki Forddal, Mercedesszel vagy épp Opel Astrával találkozott.

Olvasóinkat egyébként korábban épp arról kérdeztük, mit gondolnak a hazai sebességhatárokról. Ezek alapján úgy tűnik, sokan a növelés mellett teszik le a voksukat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!