szerző:
hvg.hu

Pénteken érkezhet a régóta várt 8-as BMW, a bemutatót azonban egy tragikus baleset árnyékolja be.

Évtizedeket vártak arra a BMW rajongói, hogy a bajor cég végre ismét piacra dobja a márka 8-as sorozatát. A BMW 1989 és 1999 között valamivel több mint 30 ezer példányt gyártott a sokak által időtlen szépségűnek tartott, még 2018-ban is abszolút szemrevaló 8-as modellből. Néhány éve felröppentek a pletykák, hogy ismét lesz 8-as BMW, a dologról pedig 2016 szeptemberében, az első fotók megjelenésekor derült ki, hogy valóban érkezik az újragondolt modell.

A kocsiról végül 2018 januárjában a kémfotók lebbentették fel a fátylat, a bajorok pedig most pénteken mutatják majd be a kocsit. A dolgot azonban egy tragédia árnyékolja be.

A Motor1 beszámolója szerint az új 8-as BMW (egyik) prototípusával néhány napja halálos balesetet szenvedett egy 37 éves müncheni sofőr. Az ismeretlen pilóta szombaton este 10 óra után törte össze a kocsit, amiben barátnője édesanyjával utazott. Az autó nagy sebességgel haladhatott, amikor a férfi elvesztette uralmát a jármű felett, az ugyanis több fát is letarolt az út szélén.

Az autóban utazó 53 éves nő olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A tűzoltóknak le kellett vágniuk a kocsi tetejét, hogy egyáltalán hozzáférjenek a sérültekhez. A helyi hatóság jelenleg is vizsgálja az esetet, de minden valószínűség szerint a nagy sebesség miatt történhetett a tragédia.

A felvételek alapján egyébként az M850i xDrive-ról lehet szó. Ez az autó V8-as motorral, 523 lóerővel és 750 Nm nyomatékkal érkezik. Az elsődleges információk szerint a 0-100 km/h-s gyorsulást 4 másodperc alatt abszolválja a jármű.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!