MTI Világ

A britek elégedetlenek a kormányukkal

A britek csaknem kétharmada elégedetlen azzal a teljesítménnyel, amelyet a kormány a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalásokon nyújt. A legújabb felmérés szerint a kilépést rossz döntésnek minősítő, jó ideje relatív többségben lévő tábor előnye is nőtt a Brexitet változatlanul helyeslőkkel szemben.

Nagy Sándor Gyula Világ

A katalán kormány tett egy gesztust, de Madrid ellen ez kevés lesz

A katalán parlament kedd esti ülésén Carles Puigdemont katalán tartományi miniszterelnök, a Generalitat (a katalán kormány) elnöke bejelentette Katalónia függetlenségét, de a döntést azonnal fel is függesztette, hogy „időt adjon” a spanyol kormánynak a tárgyalások megkezdésére. Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatójának elemzése a hvg.hu-n.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Titkolja a kormány, utolérte-e az adócsalás bajnokait

Késve ugyan, de az EU tagországai is felismerték: valahogyan rá kell bírni az internetes cégeket az adózásra. A feladat egyelőre lehetetlennek tűnik, a magyar kormány különutas megoldásai sem vezettek eddig sehová.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Finoman szólt be Orbán Viktornak a luxemburgi kormányfő

Megengedhetetlen, hogy egyes uniós országok túszul ejtsék a többieket csak azért, mert nem értenek egyet valamivel – érvelt a kétsebességes Európa mellett a luxemburgi kormányfő. Xavier Bettel, akivel hazájában beszélgettünk, azt is elutasította, hogy uniós támogatást vonjanak el Magyarországtól.

MTI Világ

Két évet csúszhat a Brexit

A brit miniszterelnök szerint 2021-ben válhat véglegessé országa európai uniós tagságának megszűnése, kétéves átmeneti időszakot követően.

MTI Vállalkozás

Az internetes nagyvállalatok adóztatásán rugózik az unió

Az új piaci szereplőnek számító digitális pénzügyi szolgáltatók, a fintech cégek európai szintű szabályozásáról, a Gazdasági és Monetáris Unió (GMU) mélyítéséről és az internetes óriáscégek adóztatásáról is tárgyaltak az észtországi Tallinnban rendezett uniós tanácskozáson - közölte Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár.

hvg.hu Itthon

Orbán: Harc a liberalizmus, a szellemi öngyilkosság ellen

A következő választáson nem szabad a kormány közelébe engedni a belső kerítésbontókat, hiszen azok ismét liberálissá tennék Magyarországot, ez pedig egyenlő lenne a szellemi öngyilkossággal, mert Magyarország is kevert nemzetiségű állammá válna - ezt hangsúlyozta Orbán Viktor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) XI. kongresszusán mondott beszédében. A terrorakciókkal, romló közbiztonsággal fenyegető kormányfő természetesen liberálisozott, sorosozott, s még azt is felvetette, a kereszténység bukása azt jelentené, hogy még a férfiak és nők Magyarországon alapjognak tekintett egyenlősége is csorbát szenvedne. És volt újabb lovas közmondás is.

1 2 3 4 5 6 7
118

A címlapról ajánljuk