MTI Gazdaság

Brexit: akár 2021 végéig is eltarthat az átmeneti időszak

A brit kormány csütörtökön ismertetett javaslatcsomagja szerint Nagy-Britannia "korlátozott ideig" még tartaná magát az Európai Unió vámuniójának szabályrendszeréhez abban az esetben, ha az EU-tagság megszűnése utáni átmeneti időszak végéig nem sikerülne végleges megállapodást elérni a kétoldalú kereskedelem vámszabályozásáról.

HVG Gazdaság

Az első lövések Amerika és Európa között

Kiszámíthatatlanul alkudozó üzletemberként hirdetett kereskedelmi háborút Donald Trump az USA legfontosabb szövetségesei és gazdasági riválisa, Kína ellen. Elképzelhető a büntetővámok eszkalációja, az amerikai fenyegetés előtti meghátrálás, de Trump hangulatváltása is.

T. R. Itthon

Majd épp a sok zöldfülű bünteti meg Orbánt? Ne vicceljünk!

Az európai válságban Magyarország erős bástyának tűnik, ami az EP-választás előtt elég lehet a magyar kormányfőnek ahhoz, hogy a szúrós tekinteteken és az ejnye-bejnyéken túl megússza azt, hogy komolyabban is megregulázzák. Amíg Európa vezetői hullanak, ő 2030-ig tervez. A hvg.hu heti politikai elemzése.

hvg.hu Itthon

Fülke: Európa sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja Orbánt

Ráadásul ott van Ukrajna, ahol Magyarország próbál izmozni Oroszország érdekei mentén, miközben veszélyben a kisebbségek, közte a kárpátaljai magyarok. Magyar fókuszú külpolitikai beszélgetés a hvg.hu közéleti podcastjában.

hvg.hu Világ

Soros kampányolni kezd egy új Brexit-népszavazás mellett

Napokon belül kampányba kezd Soros György, hogy írjanak ki új népszavazást a Brexitről. Az előző referendum vége az lett, hogy megkezdődtek az EU-ból való kilépési tárgyalások. A milliárdos szerint ha a britek távoznának, azzal óriási károk történnének.

1 2 3 4 5 6 7
127

A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával