Jávor Benedek Itthon

Jávor Benedek: Mag vagy héj?

Az igazi veszélyt nem az uniós pénzek apadása jelenti, hanem a befolyás elvesztése a belső döntéshozói körökre.

MTI Világ

Kohl lehet össz-Európa első közös halottja

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint Helmut Kohl volt német kancellár európai szintű búcsúztatását az Európai Parlamentben kellene megtartani két héten belül.

MTI Gazdaság

Gyógyszernagyhatalom lett Európa

Az Európai Unió volt a világ legnagyobb gyógyszerexportőre tavaly – derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi közléséből.

hvg.hu Itthon

Orbán értékelte a nemzeti konzultációt: "A magyarok többsége úgy gondolja, hogy Brüsszel fordítva ül a lovon"

Orbán Viktor hétfői felszólalásában a nemzeti konzultáció eredményeiről számolt be a parlamentben; a miniszterelnök olvasatában az 1,6 millió visszaküldött kérdőív azt mutatja, hogy teljes egyetértés van a nemzet és a kormány között. Szél Bernadett Dagobert bácsihoz, Vona Gábor maffiavezérhez hasonlította Orbánt, az MSZP pedig az Andorra elleni vereséget is a miniszterelnök fejéhez vágta.

Andor László Gazdaság

Andor László: Elveszett kohézió

Amit a köznyelv pénzosztásnak hív, az az Európai Unió zsargonjában a kohéziós politika. A Brüsszel ellen hergelő kampányok ezt veszélyeztetik - figyelmeztet írásában Andor László volt uniós biztos.

Gyükeri Mercédesz Világ

Hét (+1) dolog, amiért Emmanuel Macronnak drukkolunk a francia választáson

Hiába ő áll Andorra élén, nem fogja visszafordítani a pénteki meccs eredményét. És Trianont sem szívja vissza. Mégis profitálhatunk abból még Magyarországon is, ha a frissen megválasztott francia államfő, Emmanuel Macron pártja kerül ki győztesen a francia parlamenti választásokon.

Gyükeri Mercédesz Gazdaság

Orbánt és az EU-t is kritizálta Soros Brüsszelben

Európa feltámadhat – hirdette Brüsszelben, az EU legfontosabb gazdasági fórumán Soros György. Beszédéből azért az is kiderült: ehhez nem csak a saját válságát kellene legyőznie a közösségnek, de olyan, általa maffiaállamnak nevezett rezsimeket is, mint Orbán Viktoré.

MTI Gazdaság

Megint összeül a Bilderberg-csoport

Csütörtökön kezdődik a zártkörű társaság éves találkozója, amelynek fő témái között van Donald Trump elnöksége, az Európai Unió jövője és a transzatlanti kapcsolatok alakulása.

1 2 3 4 5 6 7
115
A címlapról ajánljuk