hvg.hu Világ

Szergej Szkripal is felgyógyul

A dél-angliai Salisburyben idegméreggel megmérgezett volt orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal állapota már nem válságos, egészsége rohamosan javul – erősítették meg brit orvosok. A bejelentés egy nappal az után hangzott el, hogy az orosz televíziók lejátszottak egy olyan felvételt, amin Szkripal lánya – akit ugyancsak megmérgeztek – elmondta egy oroszországi rokonának, hogy egyikük sem szenvedett maradandó egészségromlást.

hvg.hu Világ

Brit kémügy: mindenki jobban van

Az angliai Salisburyben lányával együtt mérgeztek meg egy volt kettős ügynököt, Szergej Szkripalt. A 33 éves Julija Szkripal azóta eszméletéhez tért: üzent a rendőrségen keresztül, az orosz tévé pedig lejátszotta egy lehallgatott telefonbeszélgetését.

hvg.hu Világ

A britek perverznek minősítették az orosz javaslatot

Perverznek minősítette Nagy-Britannia képviselője azt az orosz javaslatot, hogy London és Moszkva együtt vizsgálja ki az egykori orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal és lánya elleni mérgezéses merényletet. A dél-angliai Salisburyben végrehajtott március 4-ei gyilkossági kísérletben a még a Szovjetunió által kifejlesztett Novicsok idegmérget használták.

hvg.hu/ élelmiszer online Világ

Az oroszok már háborúra készülnek az Arsenal-meccsen

A londoni orosz nagykövetség azt kérte a CSKA Moszkva labdarúgó csapatának a szurkolóitól, hogy a „velük született büszkeséggel” viselkedjenek az Arsenal elleni e heti londoni mérkőzés ideje alatt. Az oroszok súlyos brit provokációkra számítanak, a két ország kapcsolatai ugyanis megromlottak a Szkripal-merénylet, majd azt követő kölcsönös kiutasítások hatására.

hvg.hu Világ

A repülőgépen folytatódik a brit-orosz kakaskodás

Különleges elbánásra számíthatnak a brit repülőgépek Oroszországban, miután a londoni Heathrow repülőtéren a hatóságok átvizsgáltak egy Aeroflot gépet. Mindez a március 4-én végrehajtott Szkripal-merénylet következménye.

hvg.hu Világ

Újabb brit diplomatákat utasítanak ki Oroszországból

Oroszország további brit diplomaták kiutasításáról döntött, a legújabb hírek szerint Moszkva több mint ötven britet küld haza. A lépés előzménye, hogy korábban Nagy-Britannia, amely Oroszországot vádolja a volt orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal megmérgezésével, 23 orosz diplomatát utasított ki.

hvg.hu Világ

Gyorsan javul a megmérgezett Julija Szkripal állapota

Már nem kritikus a 33 éves Julija Szkripal állapota, akit március 4-én, apjával, a volt orosz-brit kettősügynök Szergej Szkripallal együtt mérgeztek meg ismeretlen tettesek a délnyugat-angliai Salisburyben

Németh András Világ

Moszkva vs. Washington: Mi lesz, ha már nem lesz kit kiutasítani?

A több mint száz orosz diplomata kiutasítása után még inkább megromlanak a Nyugat és Oroszország kapcsolatai. Főleg azért, mert az USA, illetve szövetségesei azért küldték haza a diplomáciai fedésben tevékenykedő hírszerzőket, mert így vállaltak szolidaritást Londonnal, amely szerint a Kreml megrendelésére követhették el az egykori orosz-brit kettősügynököt, Szergej Szkripalt és lányát kómába taszító dél-angliai mérgezéses merényletet. Az érintettségét tagadó Moszkva válaszlépéseket tesz, az USA pedig már azt fontolgatja, hogyan reagáljon a válaszra.

1 2

A címlapról ajánljuk