Világ

Nagy-Britanniát felbosszantotta az újabb Novicsok-mérgezés

A brit belügyminiszter azzal vádolta Oroszországot, hogy méreglerakóhelynek használja a szigetországot. Sajid Javid az után szólalt meg, hogy újabb két embert betegített meg Angliában az egykori Szovjetunióban kifejlesztett Novicsok-idegméreg.

hvg.hu Világ

Kiengedték a kórházból Szergej Szkripalt

Kiengedték a kórházból Szergej Szkripal egykori orosz–brit kettős hírszerzőügynököt, aki március elején a délnyugat-angliai Salisbury városában idegméreg-hatóanyagtól szenvedett súlyos mérgezést, lányával, Julija Szkripallal együtt.

hvg.hu Világ

Ezért akarhatták megölni Szergej Szkripalt

A korábbi jelentésekkel ellentétben Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettősügynök nem is élt visszavonult életet: a Nagy-Britanniában élő kém rendszeresen tartott előadásokat nyugati titkosszolgálatoknak, illetve egyetemistáknak, s lehet, hogy ezért akarták őt megölni márciusban, feltételezhetően orosz ügynökök.

hvg.hu Világ

Szergej Szkripal is felgyógyul

A dél-angliai Salisburyben idegméreggel megmérgezett volt orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal állapota már nem válságos, egészsége rohamosan javul – erősítették meg brit orvosok. A bejelentés egy nappal az után hangzott el, hogy az orosz televíziók lejátszottak egy olyan felvételt, amin Szkripal lánya – akit ugyancsak megmérgeztek – elmondta egy oroszországi rokonának, hogy egyikük sem szenvedett maradandó egészségromlást.

hvg.hu Világ

Brit kémügy: mindenki jobban van

Az angliai Salisburyben lányával együtt mérgeztek meg egy volt kettős ügynököt, Szergej Szkripalt. A 33 éves Julija Szkripal azóta eszméletéhez tért: üzent a rendőrségen keresztül, az orosz tévé pedig lejátszotta egy lehallgatott telefonbeszélgetését.

hvg.hu Világ

A britek perverznek minősítették az orosz javaslatot

Perverznek minősítette Nagy-Britannia képviselője azt az orosz javaslatot, hogy London és Moszkva együtt vizsgálja ki az egykori orosz-brit kettősügynök, Szergej Szkripal és lánya elleni mérgezéses merényletet. A dél-angliai Salisburyben végrehajtott március 4-ei gyilkossági kísérletben a még a Szovjetunió által kifejlesztett Novicsok idegmérget használták.

1 2 3

A címlapról ajánljuk