MTI/hvg.hu Világ

Törökország katonákat küld Katarba

Törökország úgy döntött, katonákat küld Katarba, miután hétfő óta mind több ország jelenti be, hogy megszakítja kapcsolatait az Öböl menti állammal.

Weyer Balázs Kult

„Nálunk nincs szabadság, és többnyire nem is volt”

Törökországban bármikor bármi megtörténhet, lehet, hogy egyszer csak menekülnünk kell, lehet, hogy nem. Klubok és újságok zárnak be, írók, újságírók, zenészek kerülnek börtönbe. Most már a minimális demokrácia sincs meg – mondja a Crossing the Bridge című filmből ismert török Baba Zula alapítója. A most húszéves, szombaton a Budapest Folk Festen fellépő zenekar egyik alapítója, Murat Ertel a hagyomány és a modernitás viszonyáról, a török politikai helyzetről és az vándorénekesek, az ashikok hagyományáról beszél az interjúban.

HVG Világ

Ismerje meg a török vasladyt, Erdogan lehetséges kihívóját!

E heti számában a HVG Meral Aksenert, a teljhatalommal felruházott Tayyip Erdogan török elnök egyetlen lehetséges kihívóját mutatja be. A 60 éves asszony azzal került a török politika reflektorfényébe, hogy az elnöki végrehajtó hatalmat szentesítő áprilisi népszavazáson a „nem” kampány harsány szószólója volt.

MTI/hvg.hu Kult

Erdoganék betiltották a Wikipédiát, most pedig zsarolják

Cenzúrát követel a Wikipédiától egy török miniszter, cserébe Ankara újra engedélyezné az online enciklopédia működését az országban. A Wikimédia Alapítványt is illiberális demokráciához méltó eljárásban részesítenék.

1 2 3 4 5 6 7
88
A címlapról ajánljuk