Szabó Yvette Én és a Cégem

Kezd megvalósulni Varga álma, a nemzeti buszgyártás

Megint a magyar tulajdonú Kravtex nyert a Volán-társaságok buszbeszerzési tenderén. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter júniusban éppen a Kravtex új csarnokának avatásán jelentette be, hogy a kormány 30-35 milliárd forintos programot indít a nemzeti buszgyártás felélesztésére.

MTI Gazdaság

Varga elismerte, hogy lehetnek gondok a fizetésekkel, nőni fog a bérnyomás

Varga Mihály szerint azzal, hogy Magyarországot felminősítette az S&P, a nemzetközi hitelminősítő elismerte: a magyar gazdaság jó úton halad. A nemzetgazdasági miniszter szombaton Kecskeméten, az 54. Közgazdász Vándorgyűlésen beszélt arról is: nagy bérnyomás nehezedik majd a jövőben az itthoni vállalatokra, mert a termelékenység növelésében előrébb vagyunk, mint a bérekben.

hvg.hu Gazdaság

Magyar euró: Matolcsy elfelejthette, mit mondott Orbán

A forintot csak akkor célszerű feladni és csatlakozni a közös európai valutához, ha Magyarország elég erős, teljes egészében eléri az eurózóna fejlettségi szintjét – erről is beszélt Matolcsy György, a jegybank elnöke egy konferencián. A kormánytagok mást mondtak erről a közelmúltban.

hvg.hu Gazdaság

Vargának van ötlete a Facebook-adóra

A pénzügyminiszter szerint Közép-Kelet Európa fontos szerepet játszhat az EU gazdasági növekedésének élénkítésében. Varga szerint meg kellene adóztatni a digitális vállalatokat is.

hvg.hu Itthon

Kaotikus tanévkezdés: van, ahol még órarend sincs

Totális a fejetlenség a szakgimnáziumokban, ráadásul a most bevezetett átalakításokkal évente több tízezer diák érettségije vált kérdésessé. Van-e innen kiút, vagy csak egyre mélyebbre süllyedünk? Élő videóinterjúnkban Sulyok Blanka szaktanárral beszélgetünk.

Molnár Csaba Gazdaság

Szerencsejáték-függő? Ha a kormányon múlik, az is marad

Bár látszólag komoly erőket mozgat meg a kormány a szerencsejáték-függőség enyhítéséért, azért valahogy csak úgy alakul, hogy ahonnan nagy pénzek érkeznek a büdzsébe, ott ne csökkenjen a játékosok száma. Ha valaki felismerné, hogy függő, ráadásul tenni is akarna ellene, ki is tiltathatja magát a kártyabarlangokból – de nem mindből. Az állami játékcég monopóliumaiból például nem.

hvg.hu Itthon

Furcsa kinevezésre vár magyarázatot a Tanítanék Mozgalom

Az egyik szakközépiskolát továbbra is az igazgató vezetheti úgy, hogy egy másik jelölt nyert, ráadásul ő nem is adott be pályázatot. A mozgalom képviselői nyílt levélben faggatják a minisztert, hogy ez hogyan fordulhatott elő. A minisztérium szerint minden jogszerű volt.

hvg.hu Itthon

Vasárnapi nyitvatartás: extra adó nélkül csak délig

Nem adja fel a multi üzletláncok megregulázási tervét a kormány: bár megbukott vasárnap boltzár "projekt", a jelek szerint törvény készülhet egy újabb, ismét csak a kis boltokat jobb helyzetbe hozni akaró elképzelés. De Varga Mihály ennek nem örül - írja a Népszabadság.

hvg.hu Gazdaság

És akkor majd az Uber lesz a toronyóra

Továbbra is büntetik az olcsó borokat, de ha megkapjuk a 2024-es olimpiát, a kormány ígéri: tényleg megépíti a háromsávos autópályákat. Az Uber Kolozsváron boldogulna, az Air France vezetése viszont a sztrájk miatt boldogtalan. A Lázár-Orbán csörte árnyékában nevető harmadikká lépett elő Seszták Miklós, de ha Varga Mihályon múlik, eurónk még 2020-ban se lesz. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

1 2 3 4 5 6 7
50
A címlapról ajánljuk