Botrány Karcagon: Ki tolja el jobban Marcsikát?

Botrány Karcagon: Ki tolja el jobban Marcsikát?

Lehetetlen eldönteni, hogy MSZP-s, DK-s, jobbikos vagy fideszes a karcagi sikkasztási ügy. Az is lehet, hogy mindenki benne volt, pártoktól függetlenül – meg az is, hogy senki. A Fidesz vehemensen próbálja eltolni magáról az ügyet, és közben pont egy olyan céget próbál a szocialistákhoz kötni, amire közbeszerzési eredményei alapján nehéz lenne azt mondani, hogy nem kedvelt baloldali cégnek nézték az elmúlt években. De inkább a cég, amelyre a fókusz került a napokban, nőttön-nőtt, akárki is volt hatalmon, milliárdos megbízásokkal hízott nagyra.

Varga elárulta, mekkora lesz a kétgyermekesek adókedvezménye

Varga elárulta, mekkora lesz a kétgyermekesek adókedvezménye

A kétgyermekesek gyermekenként járó adókedvezményének megnövelt összege volt az egyetlen újdonság a nemzetgazdasági miniszter jövő évi költségvetésről szóló sajtótájékoztatóján. Emellett még egyszer bejelentette ugyanazt az adócsomagot, amivel kedden előállt.

hvg.hu

Azeri miniszterrel tárgyalt Varga Mihály

A magyar-azeri gazdasági kapcsolatok bővítéséről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Shahin Mustafayevvel, Azerbajdzsán gazdasági és ipari miniszterével.

MTI

A sertéságazat odavan Varga bejelentéséért

A sertéságazat odavan Varga bejelentéséért

Örömmel fogadták a szakmai szervezetek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter keddi bejelentését a sertéstőkehús általános forgalmi adójának 5 százalékra történő csökkentéséről jövőre. A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT), valamint a Magyar Húsiparosok Szövetsége (Hússzövetség) is úgy vélte, hogy a lépéssel fehéredhet az ágazat.

MTI

15 százalék lesz jövőre az egykulcsos szja

15 százalék lesz jövőre az egykulcsos szja

Két adó is csökken jövőre, ez egyelőre még csak a Nemzetgazdasági Minisztérium terve, de alighanem a kormány akaratát is tükrözi. Az szja 16-ról 15 százalékra, az áfa pedig a sertéshús esetében 27-ről 5 százalékra mérséklődik. A bankadó is nagymértékben apad, a családi adókedvezmény a kétgyerekeseknél nő. Formálódnak a jövő évi adótervek és a költségvetés. A közszolgák bére (a tanároké és a rendőröké már nőtt, illetve nő hamarosan) jövő ősszel emelkedhet.

hvg.hu

Varga: Soha nem tartottam pénzt a Kun-Mediátornál

Varga: Soha nem tartottam pénzt a Kun-Mediátornál

A Kun-Mediátorral kapcsolatban adott interjút a Karcag Tv-nek a nemzetgazdaság miniszter, aki a térség orszgággyűlési képviselője volt. Kijelentette: nem tudott a cég illegális tevékenyégéről, és soha semmi befektetése vagy megtakarítása nem volt ott.

MTI

Varga: régen született ilyen kedvező IMF-jelentés az országról

Varga: régen született ilyen kedvező IMF-jelentés az országról

A nemzetgazdasági miniszter, aki az IMF és a Világbank tavaszi közgyűlésén vesz részt, azt mondta: az IMF misszióvezetőjével tekintette át a valutaalap legutóbbi magyar országjelentését, véleménykülönbségünk pedig nem volt.

MTI

Varga rátörné a brókerekre az ajtót

Varga rátörné a brókerekre az ajtót

Varga Mihály szigorítaná a brókercégek ellenőrzését, még azt is lehetővé tenné, hogy az MNB lezárt helyiségeket törjön fel. A Befektető-védelmi Alap értékhatárát 100 ezer euróra emeli.

Varga Mihály juszt sem tágít az államadósság elleni harctól

A következő években tovább kell csökkenteni az államadósság szintjét – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Közgazdasági Társaság rendezvényén a Budapesti Corvinus Egyetemen.

MTI

Több dolgot is hiányol a kormány az EU készülő magyar ajánlásaiból

Az Európai Bizottságban jelenleg készülő úgynevezett országspecifikus ajánlásokról is tárgyalt kedden Brüsszelben Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A megbeszélések után azt mondta, a kormány több dolgot is hiányol a dokumentumból.

MTI

És akkor a korán kelő kisembernek mégse lesz jó

És akkor a korán kelő kisembernek mégse lesz jó

Pörög az M4-es leállítása miatti botrány, közben erősödik a magyarok kivándorlása, a KDNP pedig felmelegítette a magáncsőd ötletét. A korán kelő kisembernek nem lesz jó, mert a kormány nem támogatja, hogy a boltok korábban kinyithassanak. Meg egy színes: egy Győr melletti falucska az európai szexipar egyik központja. A hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

hvg.hu
Hirdetés

Quaestor-botrány: valaki lódított a Varga-jelentésről

Quaestor-botrány: valaki lódított a Varga-jelentésről

Nincs és nem is volt Varga-jelentés a brókerbotrányról, legalábbis mintha most ezt kommunikálná a Nemzetgazdasági Minisztérium. A kormányzat valami egészen mást interpretált. A tárca azt válaszolta a hvg.hu-nak, hogy Varga Mihály szóban tett jelentést a kormánynak. Pedig a kormány eddig váltig állította, hogy a miniszter egy éjszaka alatt elkészített egy részletes jelentést.

hvg.hu

Varga: A kormány úgy számol, hogy minden Quaestor-károsultat ki lehet fizetni

Varga: A kormány úgy számol, hogy minden Quaestor-károsultat ki lehet fizetni

A kormány azzal számol, hogy a kártalanítási összeg felemelésével minden Quaestor-károsultat ki lehet fizetni. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) és a Befektető-védelmi Alap (Beva) összevonását nem tartják feltétlenül szükségesnek.

MTI

Mostantól csak így tájékoztathat a NAV

Mostantól csak így tájékoztathat a NAV

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter - a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent - rendeletében arról olvashatunk részletesen, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal hogyan tájékoztathatja a sajtót az általa folytatott büntetőeljárás nyomozási szakaszában.

hvg.hu
Hirdetés

Levelet írt Varga Mihálynak a zárva tartást ellenző tokaji polgármester

Tokaj polgármestere, a független Posta György nem ért egyet azzal, hogy a világörökséghez tartozó borvidéken, így Tokajban se lehessenek nyitva vasárnaponként az élelmiszerüzletek. Erről levelet is írt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek.

MTI

Quaestor-ügy: az Együtt kikéri a "Varga-jelentést"

Az Együtt szerint adatkérésük célja az, hogy világossá váljon, "mit hallgatott el Orbán Viktor és kormánya".

MTI

Nemrég odapörkölt az NGM Vidáéknak, most bevédték őket

Nemrég odapörkölt az NGM Vidáéknak, most bevédték őket

Nem is olyan rosszul dolgozik a Vida-féle adóhatóság, mondja a felettes szerv, a nemzetgazdasági minisztérium. Egy-két hete még odakoppintottak Vidáék orrára. Igaz, most egy ellenzéki képviselő feszegette azt, mikor megy már Vida az adóhivatal éléről.

hvg.hu

Varga Mihály a helyét keresi – fotó

Varga Mihály a helyét keresi – fotó

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is jelen volt vasárnap este a Fradi-pályán rendezett magyar-görög Eb-selejtezőn, az MTI fotósa akkor kapta le, amikor éppen a helyét kereste a nézőtéren.

MTI

Varga: 25 százalékkal csökkennek a devizahitelesek törlesztői

Az adósságállomány csökkentését és a foglalkoztatás bővítését nevezte a kormány legfontosabb céljának a nemzetgazdasági miniszter szerdai ajkai sajtótájékoztatóján. Azt is elmondta: a devizahitelek kivezetése tovább folytatódik, aminek nyomán átlagosan 25 százalékkal csökkennek majd a törlesztőrészletek.

MTI

Máris magyarázkodik az NGM az áfacsökkentés belengetése miatt

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vizsgálja az általános forgalmi adó mérséklésének költségvetési és reálgazdasági hatását, de az elsődleges cél a személyi jövedelemadó egyszámjegyűvé tétele - közölte a tárca. Az NGM szerint Varga Mihály tárcavezető legutóbbi beszédében semmiféle ígéretet nem tett az adóváltozásokról, csak "feltételezésekbe bocsátkozott".

MTI
Hirdetés
12340

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X