MTI Gazdaság

Újabb százmilliókat költenek sporteseményekre Orbánék

Varga Mihálynak gondoskodnia kell a Forma-1 Magyar Nagydíj és a Red Bull Air Race kapcsán felmerült árfolyamveszteség miatti fizetési kötelezettség rendelkezésre állásáról. Emellett 200 milliót költenek a túraautó- és kamionversenyekre, 180 milliót a Nemzeti Vágtára - derült ki a Magyar Közlönyből.

hvg.hu Gazdaság

Benyújtották a vasárnapi boltzárat eltörlő törvényjavaslatot

Túlságosan megosztó intézkedés volt, és a szocik politikai tőkét kovácsolhattak volna belőle, ami akadályozta volna a menekültek betelepítése elleni nemzeti egységet – nehéz elhinni, amit olvasunk, de lényegében ezzel indokolja a kormány a boltzár eltörlését.

hvg.hu Itthon

Visszavonják a vasárnapi boltzárat

A kormány azt javasolja a parlamentnek, hogy még e héten vonják vissza a vasárnapi boltzárról szóló törvényt, így akár most vasárnap is nyitva lehetnek az üzletek. Az eredeti ötletgazda, a KDNP szerint az elképzelésük rendben volt, de a Fidesz rosszul valósította meg. A boltzárról népszavazást kezdeményező MSZP-ben despotának nevezték Orbán Viktort, aki szerintük nem engedi a népet elmondani a véleményét.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Varga örülne, ha az IMF vezérigazgatója gratulálna Magyarországnak

Varga Mihály bízik benne, hogy javítja Magyarország hitelminősítői megítélését az IMF–EU-hitel utolsó részletének kifizetése. A miniszter szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: kedvező lenne, ha Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója, Ciprushoz hasonlóan, Magyarországnak is gratulálna a hitelprogram lezárásához. A piaci szereplők már jobban ítélik meg Magyarországot, az ország gazdasági teljesítményét, mint a nagy nemzetközi hitelminősítők – tette hozzá.

1 2 3 4 5 6 7
47
A címlapról ajánljuk
Mundruczó Kornél: Még nem látni a végét ennek a morális válságnak

Mundruczó Kornél: Még nem látni a végét ennek a morális válságnak

Miközben úgy tűnik, Hollywood is felfigyelt Európa-szerte jegyzett rendezőnkre, Mundruczó Kornél független színházával próbál tükröt állítani a mai Magyarországnak. Szerinte évszázadok óta ugyanazokat a köröket járják a magyarok, és a gyengébbek, a kisebbségek legalizálják saját elnyomásukat.