hvg.hu Gazdaság

Kikerülte Varga Mihály a kényes kérdéseket

Kedvező gazdasági folyamatokról számolt be éves meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Az ellenzéki kérdésekre inkább nem válaszolt.

hvg.hu Gazdaság

Jöhet a magasabb nyugdíjemelés

Orbán Viktor után a nemzetgazdasági miniszter is ígéretet tett arra, hogy a kormány magasabb mértékű nyugdíjemelésről dönthet. Kár, hogy ez még mindig elmarad a várható inflációtól.

hvg.hu Gazdaság

Vargáék pénzt találtak a költségvetésben, és el is osztogatják

A nemzetgazdasági miniszter szerint korábban nem tapasztalt többlet alakult ki az államháztartásban, október végére 57,3 milliárd forint plusz keletkezett. Varga Mihály erről szerda reggeli sajtótájékoztatóján beszélt, ahol új intézkedéseket is bejelentett. Megemelik például a Modern városok nevű program keretét.

MTI Gazdaság

Kimutatható lesz a magyar GDP-ben a zalaegerszegi tesztpálya

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya beruházás megvalósítása rövid távon 0,1 százalékkal, hosszú távon pedig az ennek hatásaként megvalósuló új járműipari beruházások 100 milliárd forintonként akár további 0,3 százalékponttal növelhetik a magyar gazdaság teljesítményét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken.

MTI / hvg.hu Gazdaság

Varga Mihály is belengette a járulékcsökkentést

A nemzetgazdasági miniszter azt mondta, hogy a kormány tervei szerint 2-3 évre elhúzott járulékcsökkentés valósulhat meg, összekapcsolódva egy olyan rendszerrel, amely a bérnövekedéshez ad többlettámogatást a járulékcsökkentésen keresztül.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Négymilliárdot tolnak be az ipari digitalizmusba

Négymilliárd forintos beruházást jelentett be az SAP üzleti szoftvercég, melynek köszönhetően közel kétszázötven új munkahely létesült, illetve jön majd létre a magas hozzáadott értéket jelentő, hazai informatikai szektorban. A beruházás keretében egy új irodaépületet is felépítenek a budapesti Graphisoft parkban.

1 2 3 4 5 6 7
51
A címlapról ajánljuk