Bejelentkezés  

A németek megmondták, mi Magyarország baja

A németek megmondták, mi Magyarország baja

Javulnak a magyar gazdasági kilátások és az üzleti hangulat a német cégek szerint, a jobb azonban még nem azt jelenti, hogy jó, teszi hozzá a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elnöke. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter köszöni a tavalyinál pozitívabb, ám kritikus véleményt.

hvg.hu

Döntött a kormány a Városliget átépítéséről

Döntött a kormány a Városliget átépítéséről

2018-ig kell befejezni a múzeumnegyedet és a hozzá kapcsolódó fejlesztéseket. Varga Mihálynak uniós pénzt kell találnia rá.

hvg.hu

Varga: Magyarország nem érdekelt az Oroszország elleni szankciókban

Magyarország nem érdekelt abban, hogy Oroszországgal szemben "szankciós lépések" legyenek - fejtette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az EchoTV Heti Mérleg című műsorában szombaton, egyben úgy vélte, hogy speciális megoldásokkal kellene kikényszeríteni az ukrán-orosz helyzet megoldást, úgy, hogy az ne sértse a magyar gazdaság érdekeit.

MTI

Újabb fideszes írta át a vagyonbevallását

Újabb fideszes írta át a vagyonbevallását

Potápi Árpád rosszul emlékezett: 5,8 millió forintért vásárolt telke nem 1266, hanem 3166 négyzetméteres.

hvg.hu

Fotók: Rogán basa, Cili és a Barátok közt – megint beindult a mémgyár

Fotók: Rogán basa, Cili és a Barátok közt – megint beindult a mémgyár

Beindította a mémgyártók fantáziáját Rogán Antal, aki az utóbbi napokban uralja a sajtót a róla szóló hírekkel. Természetesen a rózsaszín kanapé sem hiányozhat.

hvg.hu

Varga: itt a rendelet a munkaadók által adható lakáshitel-támogatásról

Varga Mihály aláírt azt a rendeletet, amely szerint a munkaadók 5 millió forinttal támogathatják a munkavállalók lakáshiteleinek törlesztését.

MTI

444.hu: Varga Mihály 41 négyzetmétert hagyott ki a vagyonnyilatkozatából

444.hu: Varga Mihály 41 négyzetmétert hagyott ki a vagyonnyilatkozatából

Varga Mihály gazdasági miniszter is kihagyott pár dolgot a képviselői vagyonnyilatkozatából, amikor a 444.hu erre rákérdezett, nekik nem válaszolt, csak utólag átírta a dokumentumot. Rogán is többször belejavított nyilatkozatába az utóbbi napokban, de szerinte ugyanezt tette például Lendvai Ildikó és Lamperth Mónika is.

hvg.hu

Gazdag és szép fideszesek gyűjtőhelye Rogán luxuslakóparkja

Gazdag és szép fideszesek gyűjtőhelye Rogán luxuslakóparkja

Varga Mihálynak és az V. kerületi alpolgármesternek is van ingatlanja a Rogán által szerényen csak "32 lakásos budai társasháznak" nevezett ingatlanban. A Pasa Park tulajdonosai közé tartozik Schmidt Mária és Spéder Zoltán.

hvg.hu

Matolcsyék bejelentése felröpítette a forintot

A reggeli 308,67 helyett este már 307,53 forintot kell adni egy euróért. A jegybank a folyó fizetési mérleg többletéről, Varga Mihály az államháztartási hiányról tett közzé adatok hétfőn.

MTI

Varga jó híreket mondott, a forint 306-ra erősödött

Varga jó híreket mondott, a forint 306-ra erősödött

Varga Mihály kedvező makrogazdasági adatokról számolt be, a forint pedig ennek hatására erősödött: délután négy körül 306,78 forinton állt az euró. Az euró árfolyama nap közben 308,79 és 306,77 forint között alakult.

MTI

Varga: jobb lett a tavalyi hiány, mint ahogyan a kormány várta

A magyar kormány elküldte a tavalyi államháztartási adatokat az Európai Uniónak: a GDP 2,2 százaléka volt az államháztartás hiánya. Varga Mihály szerint ezzel Magyarország az Európai Unió "élmezőnyében szerepel", a kormány kedvezőtlenebb számokat prognosztizált.

MTI

Varga Mihály már a magyar felminősítésekben reménykedik

A külföldi elemzők is egyre inkább látják a pozitív folyamatokat Magyarországon - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnap arra regálva, hogy a Standard & Poor's hitelminősítő pénteken negatívról stabilra változtatta Magyarország besorolási kilátásait. A miniszter abban reménykedik, hogy most már a felminősítések következhetnek.

MTI

Varga Mihály cáfolja, hogy megszorításokra lenne szükség

Varga Mihály szerint az idei költségvetési célok tartása érdekében nem lesz szükség megszorításokra. A nemzetgazdasági miniszter erről a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt.

Varga: ne zárjuk ki, hogy politikai spekuláció miatt csökken a forint

Az ország sokat spórol a paksi atomerőmű bővítését finanszírozó orosz hitellel, és még kedvezőbb lehet, ha Magyarország a lejárat előtt, alacsonyabb kamatszinten törleszti – mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdán Pakson, sajtótájékoztatón.

MTI

Varga: "a grúzok ezt jobban csinálták"

Varga: "a grúzok ezt jobban csinálták"

A nemzetgazdasági miniszter szerint a tárca apparátusa ma már máshogy futna neki az online kasszák bevezetésének, azt pedig nem tartaná jónak, ha az Államadósság Kezelő Központ is a jegybankba olvadna. Varga szerint a jelzálogalapú devizahitelesek kétharmadának segítettek, arra pedig nem lát lehetőséget, hogy az árfolyamgátba belépett devizaadósok gyűjtőszámláján halmozódó tartozást lenullázzák.

MTI

Varga: egyelőre nincs forrás az egyszámjegyű szja-nak

Varga: egyelőre nincs forrás az egyszámjegyű szja-nak

A nemzetgazdasági tárca vezetője szerint a baloldalnak nincs egységes gazdaságpolitikai programja, és nincs egységes álláspontja például az egykulcsos adó vagy a családi pótlék megtartásáról vagy eltörléséről sem.

MTI

Száznál több üzletember kíséri Orbánt Szaúd-Arábiába

Orbán Viktor Szaúd-Arábiába utazik, kíséretében többek között száznál több magyar vállalatvezető megy vele.

MTI

Varga egy francia gyógyszercéggel írt alá

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, valamint Michel Eschenbrenner, a Servier Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója stratégiai partnerségi megállapodást írt alá pénteken. A vállalat kutatási tevékenységének jelentős részét a magyarországi központban végzi, és regionális klinikai központja is itt működik.

MTI

Újabb stratégiai megállapodást köt a kormány

A Servier Hungaria francia gyógyszeripari vállalattal ír alá stratégiai partnerségi megállapodást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

MTI

Varga: az idén hiteleket vett fel a kormány

A kormány stratégiája, hogy a több mint 20 ezer milliárd forintos államadósság folyamatos törlesztése mellett a magas kamatozású hiteleket alacsony kamatozásúakkal váltsa ki - mondta a nemzetgazdasági miniszter Százhalombattán a térség Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltjével közösen tartott szerdai fórumán.

MTI
12331

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X