MTI / hvg.hu Gazdaság

Varga Mihály is belengette a járulékcsökkentést

A nemzetgazdasági miniszter azt mondta, hogy a kormány tervei szerint 2-3 évre elhúzott járulékcsökkentés valósulhat meg, összekapcsolódva egy olyan rendszerrel, amely a bérnövekedéshez ad többlettámogatást a járulékcsökkentésen keresztül.

hvg.hu Vállalat + Vezető

Négymilliárdot tolnak be az ipari digitalizmusba

Négymilliárd forintos beruházást jelentett be az SAP üzleti szoftvercég, melynek köszönhetően közel kétszázötven új munkahely létesült, illetve jön majd létre a magas hozzáadott értéket jelentő, hazai informatikai szektorban. A beruházás keretében egy új irodaépületet is felépítenek a budapesti Graphisoft parkban.

Juhász Gábor Itthon

HVG: A bukás

Elsöpör-e valakit a népszavazás kudarca? És Rogán Antal politikai pályáját megtöri a helikopterezés? Lehet, hogy ez újabb esély az amúgy szinte észrevétlenül mind fontosabbá váló Varga Mihálynak? A többi között ezekkel a kérdésekkel is foglalkozik az e heti HVG. Juhász Gábor vezető szerkesztő szubjektív lapajánlója.

Szabó Yvette Én és a Cégem

Kezd megvalósulni Varga álma, a nemzeti buszgyártás

Megint a magyar tulajdonú Kravtex nyert a Volán-társaságok buszbeszerzési tenderén. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter júniusban éppen a Kravtex új csarnokának avatásán jelentette be, hogy a kormány 30-35 milliárd forintos programot indít a nemzeti buszgyártás felélesztésére.

MTI Gazdaság

Varga elismerte, hogy lehetnek gondok a fizetésekkel, nőni fog a bérnyomás

Varga Mihály szerint azzal, hogy Magyarországot felminősítette az S&P, a nemzetközi hitelminősítő elismerte: a magyar gazdaság jó úton halad. A nemzetgazdasági miniszter szombaton Kecskeméten, az 54. Közgazdász Vándorgyűlésen beszélt arról is: nagy bérnyomás nehezedik majd a jövőben az itthoni vállalatokra, mert a termelékenység növelésében előrébb vagyunk, mint a bérekben.

hvg.hu Gazdaság

Magyar euró: Matolcsy elfelejthette, mit mondott Orbán

A forintot csak akkor célszerű feladni és csatlakozni a közös európai valutához, ha Magyarország elég erős, teljes egészében eléri az eurózóna fejlettségi szintjét – erről is beszélt Matolcsy György, a jegybank elnöke egy konferencián. A kormánytagok mást mondtak erről a közelmúltban.

1 2 3 4 5 6 7
50
A címlapról ajánljuk