Bejelentkezés  

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X

Orbánék a bürokrácián spórolnák meg az 1700 milliárd nagy részét?

Orbánék a bürokrácián spórolnák meg az 1700 milliárd nagy részét?

Kósa Lajos Fidesz-alelnök szerint a "magyar jogszabályok tengere egy kicsit dagályos", ezért csökkenteni kell a bürokráciát. Ezáltal szerinte a GDP mintegy 5 százalékát megspórolhatnák – ez 1500 milliárd forintnak felel meg.

Varga Mihály: "Azt olvasom, hogy minden bank itt akar maradni"

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a közleményekben azt olvassa, hogy Magyarország még mindig egy bankparadicsom, mert minden bank itt akar maradni, az IMF prognózisa pedig nem lepte meg. A TV2 Mokkájában arról is beszélt, hogy szeretné, "ha időnként a BKV is figyelembe venné azt, hogy van magyar buszgyártás".

MTI

58 milliárdból írnak ki öt pályázatot a kkv-knak

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) 58 milliárd forint értékben ír ki öt pályázatot abból a kilencből, amellyel 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus első 120 milliárd forintos kerete megindul.

MTI

Öt országgal fognánk össze az adócsalók ellen

Szorosabbra kívánja fűzni együttműködését az adócsalások elleni harcban hat közép-európai ország - ebben állapodott meg a négy visegrádi ország, valamint Németország és Ausztria szakminisztere csütörtökön Prágában.

MTI

Varga: Kapitális marhaság a megszorítás

Varga: Kapitális marhaság a megszorítás

Kapitális marhaságnak nevezte a nemzetgazdasági miniszter, hogy megszorításokat tervezne a kormány. Szerinte a bankok egyébként Magyarországon akarnak maradni.

MTI

Varga azt mondja, nem veszélyeztetik a hiánycélt a védelmi kiadások

Nőnek a védelmi kiadások, de van elég tartalék Varga Mihály szerint.

MTI

Jön! Jön! Jön! Nemzeti Közműszolgáltatót alapít a kormány

A kormány döntött a nemzeti közműszolgáltató felállításáról, amely már 2015-től piaci körülmények között áramot, gázt és távhőt fog szolgáltatni - jelentette be Lázár János szombaton Makón.

MTI

Varga nagyon nagyra tartja a kkv-kat

A kkv-k szerepe kiemelkedő a magyar gazdaságban Varga Mihály szerint; csaknem 2 millió embernek adnak munkát. 2012-ben a hazai össztermék (GDP) 55 százalékát állította elő ez a szektor, amelynek tavaly az exportteljesítménye és a kivitelen belüli részaránya is nőtt.

MTI

Varga: butaság lenne megszorításokat bevezetni

Nem tudok jó hírrel szolgálni a baloldali szimpatizánsoknak, nem lesznek megszorítások – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Törökszentmiklóson, egy lakossági fórumon.

MTI

MSZP: Varga inkább nyújtsa be végre a költségvetést

Az MSZP arra szólítja fel Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, hogy szeptember 30-áig nyújtsa be a jövő évi költségvetést, amellyel egyértelműen megcáfolhatja azt, hogy 1700 milliárd forintos megszorítást tervez a kormány.

MTI

Rogán: "Ki az a bolond, aki gazdasági növekedés idején megszorításokon gondolkodik?"

Rogán: "Ki az a bolond, aki gazdasági növekedés idején megszorításokon gondolkodik?"

Végigviszik a bankok elszámoltatását, még idén elfogadnák a fair bankokról szóló törvényt, Varga Mihály nem gondolkodik megszorításokban, Kovács Béla pályafutása pedig a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején kezdődött – többek között erről beszélt Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerdán.

MTI

A kormány gazdaságpolitikai teendőit részletezte Varga Mihály

A kormány gazdaságpolitikai teendőit részletezte Varga Mihály

A feketegazdaság további visszaszorítását, a foglalkoztatás és a hitelezés bővítését, valamint a demográfiai kihívásokra való reagálást, a gyermekvállalást ösztönző intézkedéseket nevezte a következő időszak fő gazdaságpolitikai teendőinek Varga Mihály.

MTI

Varga Mihály átadott 7 munkahelyet

A nemzetgazdasági miniszter szerint fontos a munkahelyteremtés folytatása, éppen ezért a mostani hétéves uniós beruházási ciklusban a rendelkezésre álló források 60 százalékát fordítja gazdaságfejlesztésére az ország.

Varga: A kilakoltatási moratórium addig tart, amíg kell

Varga Mihály közölte, a kilakoltatási moratóriumot addig tartják fenn, amíg nincs végleges megoldás a devizahiteles-kérdésre, de arra nem tért ki, hogy mi történhet a moratórium után, vagy hogy mi lesz a forinthitelesekkel.

hvg.hu

Varga: 300 milliárdot költ a kormány az élelmiszeriparra

A kormány a következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít élelmiszeripari fejlesztésekre – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken, Székesfehérváron, ahol felavatta a Mondelez International csoporthoz tartozó Győri Keksz új gyártósorait.

MTI

Többmilliós kártérítésre ítélték a Corvinus egyetemet

Többmilliós kártérítésre ítélték a Corvinus egyetemet

Egy nem jogerős ítélet szerint jogellenesen távolították el az egyetemről a korábbi főigazgatót, Rózsás Péter Andrást. Rózsást rendkívüli felmentéssel küldték el tavaly, megbízatását maga Varga Mihály vonta vissza.

MTI

Varga: 1,3 milliárd folyt be eddig a reklámadóból

1,3 milliárd forint folyt be eddig a reklámadó adóelőlegeiből - derül ki Varga Mihálynak egy írásbeli kérdésére adott válaszából.

hvg.hu

Vargának tetszik az uniós befektetési alap ötlete

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint Magyarországnak is előnyökkel járna annak a lengyel kezdeményezésnek a megvalósítása, amely közös uniós befektetési alapot hozna létre, és magánpiaci források bevonásával próbálná ösztönözni a gazdasági növekedést.

MTI

Varga Mihály: 230 milliárd maradhat a családoknál

A szaktárca számításai szerint a kétgyermekesek családi adókedvezményének megduplázása évente további 55-60 milliárd forintot hagyna az érintett nagyjából háromszázezer szülőnél. Az új adóügyi lépésekre ősszel, a 2015-ös költségvetés tervezetében tesz javaslatot a kormány.

MTI

Varga: Európának nagyobb szüksége van Ázsiára

Varga Mihály szerint a magyar kormány "keleti nyitás és nyugati tartás" politikájának helyessége beigazolódott, tapasztalatai szerint más országok még inkább nyitnak Ázsia felé.

MTI
12334

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X