hvg.hu Itthon

Nem hagyhatjuk, hogy olyan legyen az ország, mint Felcsút - újra tüntettek Orbánék ellen

Az áprilisi Oktogon foglalós-bulizós tüntetéshullám után újra utcára vonultak a CEU-t és a civileket ért kormányzati támadások miatt. A késő délutáni-kora esti demonstrációra több ezren érkeztek a Műegyetem rakpartra, ahonnan két beszéd meghallgatása után a Kossuth térre. A "hivatalos" tüntetés után mintegy kétszázan a CEU épülete elé vonultak, néhányan pedig ott sátrat is vertek, azt ígérve, addig maradnak, míg a CEU-törvényt vissza nem vonják.

MTI Itthon

Levelet írt Kövérnek az ET-biztos a civiltörvény miatt

Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa szerdán arra szólította fel a magyar Országgyűlés tagjait, hogy utasítsák el a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvénytervezetet.

Dercsényi Dávid Világ

A macedónok is sorosoznak, de ők Washingtonban is sikeresen házalnak ezzel

Bő két éve zajlik Macedóniában egy olyan belpolitikai válság, amelynek frontvonalában a jobboldaliak Soros Györgyöt láttatják. Ami viszont különbség Magyarországhoz képest, hogy a macedónoknak sikerült Washingtonban is támogatót találniuk az amerikai milliárdos vélt beavatkozása ellen.

hvg.hu Itthon

Most jutott eszébe az igazságügynek konzultálni a civilekkel

Meghívott az Igazságügyi Minisztérium több szervezetet is a civiltörvény sokat kritizált módosításának egyeztetésére. A civilek el is mentek, de a mai találkozó után sem változott az álláspontjuk, vitára alkalmatlannak tartják a javaslatot.

hvg.hu Itthon

Lázár szerint Gyurcsánytól már gumilövedéket kaptak volna a tüntetők

Két hét szünet után újra Kormányinfót tartott csütörtökön Lázár János. Téma volt bőven, hiszen továbbra sem csitulnak a kedélyek a lex CEU miatt, már az Országgyűlés előtt van a civilszervezeteket megbélyegző törvénytervezet és kijöttek az első számok a 2018-as költségvetésről.

1 2
A címlapról ajánljuk