Szegő Péter Nyüzsi

Németh Szilárd mindenhez ért

A rezsibiztos és birkózóelnök most már a nemzeti jelképek avatott szakértője is. Bár nem ez az egyedüli furcsaság egy most kiírt pályázatban.

MTI Világ

Tőkés László székely zászlót tűzött ki irodája erkélyére

A tiltakozás kiváltó oka az volt, hogy a pünkösdi búcsú idején a csíksomlyói könyves standokról a rendőrök levetették Wass Albert könyveit, és egy árustól tíz könyvet el is koboztak, Szovátán pedig lefoglalták a magánterületen felállított Wass Albert-szobrot.

Világ

Reklámnak minősítették a székely zászlót, bírságoltak érte

Marosvásárhely polgármesteréhez intézett nyílt levélben tiltakozott hétfőn Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke amiatt, hogy a városháza alárendeltségében működő helyi rendőrség parancsnoka a székely zászlót reklámanyagnak minősítve megbírságolta az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Maros megyei szervezetét a székházára kitűzött lobogó miatt.

MTI Világ

Los Angelesben is lobog a székely zászló

A Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház előtt a magyar és az amerikai zászló mellé felvonták a székely lobogót, a székelyföldi területi autonómiatörekvések szimbólumát is - közölte helyi időn szerint hétfő este az MTI-vel Potápi Árpád, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának fideszes elnöke.

1 2 3 4 5

A címlapról ajánljuk