Székely zászlóra cseréltek egy román zászlót ismeretlenek Sepsiszentgyörgyön

Székely zászlóra cseréltek egy román zászlót ismeretlenek Sepsiszentgyörgyön

A sepsiszentgyörgyi román katona szobra melletti zászlórúdról valakik levették a román zászlót és egy székely zászlóval pótolták. A Kovászna megyei prefektus hivatala a történteket a román nemzeti lobogó és a román nemzeti ünnep meggyalázásának tekinti, a rendőrség nyomoz.

MTI

Németh Szilárd mindenhez ért

Németh Szilárd mindenhez ért

A rezsibiztos és birkózóelnök most már a nemzeti jelképek avatott szakértője is. Bár nem ez az egyedüli furcsaság egy most kiírt pályázatban.

Kitűzte a magyar és a székely zászlót, megbírságolták Erdőszentgyörgy polgármesterét

A Maros megyei prefektusi hivatal ötezer lejes (350 ezer forint) bírságot rótt ki szerdán Csibi Attila Zoltán erdőszentgyörgyi polgármesterre, mert megtagadta a magyar és a székely zászló eltávolítását a székelyföldi kisváros főterén álló épületről – közölte a Székelyhon portál.

MTI

Polgármestereket pereltek be a székely zászlók miatt

Öt Maros megyei település polgármesterét perelte be Vasile Oprea, Maros megye augusztusban kinevezett prefektusa a székely zászló hivatali kitűzése miatt - közölte szerdán a Székelyhon portál.

MTI

Megint lobog a székely zászló Sepsiszentgyörgyön

Újabb székely zászlót vontak fel a Magyar Polgári Párt (MPP) helyi vezetői Sepsiszentgyörgy központi parkjában, miután a korábbi eltávolítását rendelte el a Brassói Táblabíróság.

MTI

Felhúzták a székely zászlót Sepsiszentgyörgyön is

Sepsiszentgyörgy központi parkjában a városháza megkérdezése nélkül a Magyar Polgári Párt felvont egy székely zászlót.

MTI

Tőkés László székely zászlót tűzött ki irodája erkélyére

A tiltakozás kiváltó oka az volt, hogy a pünkösdi búcsú idején a csíksomlyói könyves standokról a rendőrök levetették Wass Albert könyveit, és egy árustól tíz könyvet el is koboztak, Szovátán pedig lefoglalták a magánterületen felállított Wass Albert-szobrot.

MTI

Székely zászlókat kitűzve dacol a Hatvannégy Vármegye

Három lobogót levettek, ötvenet kitűztek Kézdivásárhely főterén a hatvannégy vármegyések.

MTI

Reklámnak minősítették a székely zászlót, bírságoltak érte

Marosvásárhely polgármesteréhez intézett nyílt levélben tiltakozott hétfőn Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke amiatt, hogy a városháza alárendeltségében működő helyi rendőrség parancsnoka a székely zászlót reklámanyagnak minősítve megbírságolta az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Maros megyei szervezetét a székházára kitűzött lobogó miatt.

Egy magyar férfinak sem tetszett a székely zászló kitűzése

Egy magyar férfinak sem tetszett a székely zászló kitűzése

A székelyföldi Kovászna megye prefektusa azt állítja, magyar feljelentő is akad azok között, akik a székely zászló hivatali kitűzését vagy a magyar nyelvű "községháza" feliratot kifogásolták.

MTI

Székelyzászló-ügy: érvénytelenítették az ügyészségi határozatokat

A Csíkszeredai Bíróság érvénytelenítette azokat az ügyészségi határozatokat, amelyek szerint nem indul bűnvádi eljárás a székely zászlót kitűző Hargita megyei polgármesterek és intézményvezetők ellen.

MTI

Óriás székely zászlókat feszítenek ki a vasárnapi tüntetésen

Négy darab - egyenként 250 méter hosszú - székely zászlót is kifeszítenek majd a felvonulók vasárnap, a székelyek tiltakozó nagy menetelésén - jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke.

MTI

Ellopták és egy temetőbe vitték a székely zászlót Sepsiszentgyörgyön

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) sepsiszéki szervezete a székelyek nagy menetelése előtti provokációnak tekinti, hogy székházáról ellopták és egy közeli ortodox temetőbe vitték az elsőként elkészült székely zászlót.

MTI

Zászlótörvénnyel rendeznék a székely zászlók ügyét Romániában

Zászlótörvényt ígért Liviu Dragnea közigazgatásért felelős román miniszterelnök-helyettes pénteken a székelyföldi helyhatóságok képviselőinek Bálványosfürdőn, ahol a bukaresti kormány régiószervezési terveit ismertette egy fórumon.

MTI

Romániai polgármestereket pereltek be a székely zászló miatt

Öt polgármestert perelt be az elmúlt napokban Dumitru Martinescu, Kovászna megye prefektusa (a kormány megbízottja) amiatt, hogy a felszólítása ellenére sem távolították el a polgármesteri hivatalokról a székely zászlót.

MTI

Székelyzászló-ügy: nem indított bűnvádi eljárást a székelyudvarhelyi ügyészség

Bűncselekmény hiányában nem indított bűnvádi eljárást a székelyudvarhelyi ügyészség a székely zászló kitűzése miatt feljelentett intézményvezetők ellen - közölte szerdán az MTI-vel az ügyészség.

MTI

Los Angelesben is lobog a székely zászló

A Los Angeles-i Egyesült Magyar Ház előtt a magyar és az amerikai zászló mellé felvonták a székely lobogót, a székelyföldi területi autonómiatörekvések szimbólumát is - közölte helyi időn szerint hétfő este az MTI-vel Potápi Árpád, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának fideszes elnöke.

MTI

Székelyzászló-ügy: "Állítsák le a kihallgatásokat!"

Az RMDSZ elnöke szerint a székely zászló kitűzése nem ütközik törvénybe, ezért elfogadhatatlan "a székelyföldi intézményvezetők meghurcolása, zaklatása".

MTI

Találjunk ki Budapestről Székelyországot!

Találjunk ki Budapestről Székelyországot!

A magát “nemzetinek” hazudó kormány és politika deklarált befogadó mivolta ellenére valójában folyamatosan szűkíti a magyar nemzetfogalmat, amelybe immár nem férnek bele egyes határon túli magyarok sem.

Kivezettek egy székely zászlós szurkolót egy erdélyi kosármeccsről

Kivezették a gyulafehérvári sportcsarnokból a Sepsi SIC kosárlabdacsapat egy szurkolóját, aki a házigazdák elleni hétfői meccsen székely zászlót lengetett. Az incidens miatt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Mikó Imre kisebbségi jogvédelmi szolgálata a Diszkriminációellenes Tanácsnál feljelentést tett - derült ki az RMDSZ keddi hírleveléből.

MTI
1235

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X