szerző:
hvg.hu

A popsztár a washingtoni Nők menete megmozduláson mondott nagy vihart kiváltó beszédet, amelyben a Fehér Ház felrobbantásáról is szólt, metaforikusan. Most néhány ponton kiegészítette az ott elhangzottakat.

"Mérges vagyok. Igen, dühös. Igen, szörnyen sokat gondoltam arra, hogy fel kellene robbantani a Fehér Házat. De tudom, hogy az nem változtatni semmit a helyzeten" – mondta az énekesnő szombaton, a Nők menete nevű tiltakozáson, majd azt is hozzátette, hogy az amerikaiak nem eshetnek kétségbe. "Szeretnünk kell egymást, vagy meghalunk. Én a szeretetet választom. Velem vagytok?".

Hétfőn az Instragramra posztolt üzenetében mintegy lábjegyzetelte a három nappal ezelőtti beszédet: "Nem vagyok erőszakos ember. Nem hirdetem az erőszakot, és nagyon fontos, hogy az emberek a beszédemet teljességében hallják és értsék meg, és nem egy a kontextusból kiragadott mondat alapján ítélkezzenek. Metaforában beszéltem, és két fajta nézőpontot mutattam be – az egyik reményteli volt, a másik pedig dühös és kibukott, melyet személyesen éreztem".

Madonna két dalt, az Express Yourself című számot és a Human Nature-t adta elő a felvonuláson – utóbbi szövegét megváltoztatva azt énekelte, hogy "Donald Trump kapja be". Az eseményen több más ismert név is fellépett, többek közt Alicia Keys, Janelle Monáe, Amber Coffman a Dirty Projectorsból, Amy Schumer, Cher és Scarlett Johansson.

Itt a teljes Madonna-beszéd:

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!