szerző:
hvg.hu

Az orvosok is megdöbbentek, amikor megtalálták a bent felejtett kontaktlencséket. A beteg 35 éve hord eldobható kontaktlencséket, és elismerte, hogy nem mindig tartotta be a használati utasítást.

A British Medical Journal alapján írta meg a The Sun című bulvárlap, hogy összesen huszonhét lencsét találtak az orvosok egy 67 éves nő szemébe ragadva még tavaly novemberben, amikor hályogműtéthez készítették elő a Birminghamhez közeli Solihull kórházban.

A beteg 35 éve hord eldobható kontaktlencsét. Az elmúlt időszakban kezdte érezni, hogy valami nincs rendben a szemével, de ezt eleinte ráfogta a szemszárazságra és a korára. A kórházban derült csak ki, hogy ennek egészen más oka van.

Az orvosok először tizenhét régi lencsét találtak meg összeragadva az egyik szemében, majd még összesen tíz darabot.

Az egyik orvos később azt nyilatkozta egy szemészeti szaklapnak, hogy eddig egyikük sem találkozott ilyen esettel. Nagyon meglepődtek, amikor az előkészítő vizsgálatot végezték, mert a beteg nem szólt nekik beragadt lencsékről. Azt sem értik, miért nem okoztak komolyabb gyulladást a szemben az összeragadt lencsék.

A nő később beismerte, hogy nem mindig tartotta be a használati utasítást, és kissé feledékeny volt.

A műtétet egyébként elhalasztották, mert fennállt a gyulladás veszélyes. A beteg látása azonban így is javult. Két hét múlva, amikor visszament a kórházba, azt mondta, hogy nem érez már semmi zavarót a szemében és sokkal jobban lát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!