szerző:
hvg.hu

25 éve tart a rendező és a producer barátsága, Harvey Weinstein nélkül most biztosan nem tartana ott Tarantino, ahol.

Quentin Tarantino első mozija, a Kutyaszorítóban az 1992-es Sundance fesztiválon mutatkozott be, és nagy csata után végül a Weinstein fivérek által vezetett Miramax szerezte meg a forgalmazási jogát. A cég első sikerfilmje szintén Tarantinóhoz kötődik: az 1994-es Ponyvaregény 8 milliós büdzsé mellett 214 milliós bevételt generált, 7 Oscar-jelöléséből pedig egyet díjra is váltott.

Nem csoda, hogy a rendező teljes eddigi karrierje során kitartott a sztárproducer mellett – a Miramax eladása után a szintén Weinsteinékhez köthető Dimension Films, majd a The Weinstein Company adta ki a filmjeit, és a Manson-gyilkosságok idején játszódó következő moziját is a TWC készült forgalmazni.

Így az sem meglepő, hogy amióta sorra jelentkeznek Harvey Weinstein korábban zaklatott áldozatai, semelyik híresség reakcióját nem várták jobban, mint Tarantinóét. Ha bővebben még nem is nyilatkozott az ügyben, barátján, Amber Tamblyn színésznőn keresztül üzent a nyilvánosságnak:

A rendező megdöbbenten és összetört szívvel követte az elmúlt hét eseményeit, és azt mondta, még egy kis időre van szüksége, hogy feldolgozza fájdalmát, érzelmeit, dühét és emlékeit, és csak aztán beszél majd a dologról nyilvánosan.

Az egész filmvilágot felborító botrány részleteiről ide kattintva tudhat meg többet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Szexuális zaklatással vádolták meg az Amazon Stúdió főnökét is

Azonnali hatállyal felfüggesztették csütörtökön az Amazon Stúdió főnökét, miután kiderült, hogy egy televíziós producer szexuális zaklatással vádolta meg. Roy Price ráadásul tudott arról, hogy Harvey Weinstein megerőszakolta az egyik színésznőt, de semmit sem tett.