Matt Lauert, az NBC News műsorvezetőjét elbocsátotta a médiavállalat.

Lauer a Today című műsorban dolgozik mintegy két évtizede. Az NBC most azok után bontott vele szerződést, hogy munkahelyén részletes panaszt tettek ellene nem megfelelő szexuális magatartás tárgyában.

Lauer elbocsátását műsorvezetőtársai, Savannah Guthrie és Hoda Kotb jelentették be a Todayben, írja az NBC News.

©
Az alkalmazottaknak írt üzenetében az NBC News elnöke, Andrew Lack azt írta, a Lauer munkatársai által benyújtott dokumentumban foglaltak alapján a volt műsorvezető viselkedése nyilvánvalóan sértette a cég működésének szabályait és sztenderdjeit.

Lack szerint a műsorvezető magatartásával kapcsolatban ez volt az első kifogás, ám "oka van azt hinni", hogy a beadványban leírtak nem elszigetelt jelenségek.

"Elsődleges prioritás számunkra olyan munkakörnyezetet teremteni, ahol mindenki biztonságban érzi magát", írja az NBC News elnöke.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!