szerző:
hvg.hu

A brit egészségügyi szakértők megkongatták a vészharangot.

Kötelező figyelmeztetéssel kellene ellátni a kínai elviteles és készételeket, illetve menüket a brit egészségügyi szakértők szerint, mert elképesztő mennyiségű só van ezekben a készítményekben. Vannak olyan ételek, amelyekben annyi a só, mint öt Big Macben. A kedden közzétett jelentés szerint sok étel a felnőtteknek javasolt napi sóadag több mint a felét tartalmazza. Néhány rizsételben több só volt, mint 11 csomag sózott chipsben.

A felmérést az Action on Salt nevű szervezet végezte, amely a sófogyasztás visszaszorítását tűzte ki célul, és a mostani üzenet elrettentő ereje elég nyilvánvaló. 141 szupermarketben forgalmazott kínai készételt elemezve arra jutottak, hogy 43 százalékuknak nagyon magas volt a sótartalma.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!