szerző:
hvg.hu

A Sorsfordító film egy kisfilmes érzékenyítő kezdeményezés, ami április másodika, azaz az autizmus világnapja alkalmából készült.

"Egész életünket kisebb-nagyobb közösségekben töltjük. Az elfogadó, megértő közösségekben mindannyian megtalálhatjuk a helyünk" - vallják az alkotók, akik ismert művészek, autizmusban érintett, illetve a mássággal élő kortársak elfogadását természetesnek tartó gyerekek, szülő és pszichológus a közösségeknek szóló üzeneteit gyűjtötték össze.

Az autizmus-spektrumzavar (ASD) egy olyan fejlődési zavar, mely az egész személyiségre kihat, egy egész életen át tartó állapotként írható le és bármilyen IQ (intelligencia hányados) mellett előfordulhat. Az autizmust genetikai eredetű, idegrendszeri fejlődési eltérés okozza, nem a helytelen nevelés eredménye. A legfontosabb az autizmussal élő gyermek esetében, hogy elfogadjuk és megértsük, hogy a viselkedése mögött nem szándékosság rejlik.

A borítóképen a világnap alkalmából kékbe borult budapesti Szabadság-szobor.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!