szerző:
hvg.hu

Persze nem szórakozásból, igen komoly ügyről van ugyanis szó: egy brit férfi megsérült egy korábbi előadása közben, ő indított ellene kártérítési pert.

David Copperfieldnek, az eltűnéseiről és eltüntetéseiről ismert bűvésznek egy Las Vegas-i bíróság előtt kellett feltárnia egyik trükkjét, a "Szerencsés 13-as"-t. Minderre azért kötelezték Copperfieldet, mert egy brit turista, az 58 éves brit szakács, Gavin Cox beperelte őt, amiért a trükk során megsérült.

Copperfield a színpadra szólította Coxot, hogy 12 másik, gyanútlan résztvevővel együtt eltüntesse őt. Cox a trükk közben azonban elesett, kiugrott a válla, és agykárosodást is szenvedett, legalábbis ezt állítja a BBC tudósítása szerint.

Az esés akkor következett be, amikor egy erre kijelölt folyosón át vezették Coxot, aki szerint a folyosó törmelékkel volt tele, amiken pedig megcsúszott, és elesett. Copperfield viszont egész máshogy emlékszik a folyosóbeli körülményekre, ugyanis ő maga is végigjárta azt, és azt mondta, tisztaság volt, törmeléket pedig egyáltalán nem látott.

Cox most 400 ezer dollárnyi kártérítést követel Copperfieldtől, a férfi szerint ennyibe került a baleset utáni teljes egészségügyi ellátása. Cox egyébként az előadásnak helyszínt adó kaszinót is beperelte, bár utóbbi szintén azzal védekezett, hogy a folyosók tiszták voltak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!