szerző:
hvg.hu/MTI

Átlépte a 300 forintos árfolyamszintet az euró szerdán késő délután. Utoljára január 28-án jegyezték az eurót 300 forint felett.

Tovább gyengült a forint szerda délután és háromnegyed 7 táján már 300 forintnál is többet ért egy euró. A magyar fizetőeszköz már tegnap óta közelített a 300-as szinthez, de eddig többször is erősödni tudott épp, mielőtt átugrotta volna ezt a lélektani határt.

Szerdán az euró jegyzése napközben ismét megközelítette a 300 forintot, de kora délutánra erősödött a hazai fizetőeszköz, így akkor az eurót  298,72 forinton jegyezték a reggeli 298,40 forint és a kedd esti 298,18 forint után.

Ma az euró jegyzése egyébként eddig 297,88 és 299,73 forint között mozgott, míg kedden 297,05 és 299,56 forint között kereskedtek vele. 300 forint felett utoljára január 28-án jegyezték az eurót.

A devizapiaci kereskedők délelőtt azt mondták, a forint gyengülését változatlanul a jegybank körüli hírek okozzák, de hozzájárul az újabb esetleges devizahiteles mentőcsomag híre, illetve a tartalékok erre történő felhasználása és az intézkedés bankrendszerre gyakorolt hatása is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!