szerző:
hvg.hu

A környezetszennyező termékekre kivetett adó, vagyis környezetvédelmi termékdíj terheli január óta a napelemeket - írja a 444.hu.

A “jelentős szennyezést okozó termék- és anyagáramok” kategóriába sorolták a napelemet a környezetvédelmi termékdíjról szóló törvény módosításával, így a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség szerint idén január 1-től kilónként 114 forint termékdíjat kell majd fizetni a napelemek után - írja a 444.hu, miközben, írják, az akkumulátorok enyhébb besorolást kaptak, így azok után csak 57 forint kilónként a termékdíj. A lap azt írja, annak ellenére tette ezt a kormány, hogy a napelem homokból és alumíniumból készül, és teljes egészében újrahasznosítható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!