szerző:
hvg.hu

A Mahir Cityposter vasárnap délelőtt visszahelyeztette a Soroksári útról tegnap a főváros által eltávolított hirdető oszlopokat. Közben állítólag másutt ma is folytatódik a bontás.

Olvasónk hívta fel a figyelmet, hogy a Soroksári úton a tegnap eltávolított Mahir Cityposter-oszlopok helyére a cég ma újakat állított. Minderről fotót is kaptunk:


Mint szombaton megírtuk, kitört a budapesti hirdetőoszlop-háború. Sebtében, karácsony előtt három nappal hívta össze a Fővárosi Közgyűlést a testület komplett Fidesz-frakciója. Ennek eredményeképp született a határozat, amely többek között arról is rendelkezik, hogy ha a fővárosi közterületeket eddig uraló Mahir Cityposter Kft.(amellyel szeptemberben - egyoldalúan - szerződést bontottak) december utolsó napjáig nem takarítja el a hirdetőtábláit, akkor a Főváros a Simicska-cég költségére "elrendeli a közterületek eredeti állapotának helyreállítását, a cég által kihelyezett eszközök elbontásával".

A fővárosi haderő szombaton mozgásba is lendült, elkezdték a bontást, annak ellenére, hogy Simicskáék őrző-védőket fogadtak fel, és bíróságon is kérték a főváros eltiltását a szerintük jogellenes magatartástól.

Így szerelték le az oszlopokat:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!