szerző:
hvg.hu

A 2013-as taxirendelettől a taxizás drágább lett, de jobb nem, majd 2014 végén Magyarországra is megjött az Uber. Ne gondolja senki, hogy ezeket a szolgáltatásokat meg lehet állítani a határnál, vagy egy-két rendelettel meg lehet szüntetni a létezésüket, pedig a tiltakozó taxisok pont ezt követelik az államtól. „Bocs, de a szocializmus 26 évvel ezelőtt véget ért” – írta a közmédia híroldalán, a hirado.hu-n is reklámozott blogjában Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője, Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó londoni cégének ügyvezetője.

A fővárosi taxirendelet 2013. szeptember elsején lépett hatályba. Jött az egységes tarifa, a 280 forint/kilométeres díjszabás hatalmas áremelést jelentett, a legolcsóbb szolgáltatóknál a tarifa megkétszereződött. A drágább díjszabás azonban nem hozott érdemi változást a szolgáltatás színvonalában. Gyakorlatilag a taxizás drágább lett, de jobb nem – olvasható a blogban.

A szabályozást éppen egy olyan időszakban sikerült elfogadni, amikor már tudni lehetett, hogy jönnek a közösségi autószolgáltatók. Egy évvel később, 2014 novemberében meg is érkezett az Uber és a többi közösségi sofőrszolgáltatás, és megmutatkoztak a taxisok számára rendkívül kedvező díjszabást biztosító rendelet árnyoldalai.

„Azok a taxisok, akik 2013 őszén még örültek a 280 forintos tarifának, ma már foghatják a fejüket, ahogy az uberesek elhalásszák előlük az utasokat” – fogalmazott. Lánci szerint a közösségi autószolgáltatóknak is kell adózniuk, ellenőrizhető formában kell működniük, de „ne gondolja senki, hogy ezeket a szolgáltatásokat meg lehet állítani a határnál, vagy egy két rendelettel meg lehet szüntetni a létezésüket”.

Pedig a taxisblokád résztvevői éppen ezt követelik az államtól: tiltsák be az Ubert, vagyis tiltsák be a versenytársakat. Bocs, de a szocializmus 26 évvel ezelőtt véget ért – üzente Lánczi Tamás.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!