szerző:
hvg.hu

A győri gyártósorról már öt modell gördül le 2018-tól.

A Volkswagen zászlóshajója, az Audi áthelyezi az eddig Spanyolországban készülő Audi Q3 gyártását Győrbe – közölte az Audi Hungaria Motor Kft.. A magyar telephelyen a Q3-al együtt öt Audi-modell gördül majd le a gyártósorokról: az Audi A3 Limousine, az Audi A3 Cabriolet, valamint a már hungarikumnak számító Audi TT Coupé és az Audi TT Roadster.

A gyár közleménye alapján először 2018-ban fog az autó legördülni a magyar gyártósorról.

©

A gyár jelentős változásokat jelentett be az európai termelési hálózatban. A brüsszeli telephelyen 2018-ban megkezdődik az Audi első tisztán elektromos meghajtású SUV modelljének sorozatgyártása az egész világpiac számára. A gyár emellett egy saját akkumulátor-gyártással is bővül. Az eddig Belgiumban készülő Audi A1 modell gyártását a vállalat a spanyol Martorellbe helyezi át, ahonnan Magyarországra kerül a Q3 gyártása.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!