szerző:
hvg.hu

A Nemzeti Lovarda felújítása kiemelt kormányprogram keretében indul hamarosan, a tendert Mészáros Lőrincék nyerték meg. Az RTL Klub információi szerint a Lovardában kialakítandó naperőmű a magas rezsi miatt szükséges.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő a "Nemzeti Lovarda területén meglévő épületek átalakítása és bővítése" címen írt ki tendert, amit egy W-F Nemzeti Lovarda Konzorcium nevű társaság nyert meg – ezt a Mészáros Lőrinc gyermekei tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt., illetve a Várkert Bazár felújításáért felelős West Hungaria Bau Kft. alkotja.

A beruházás költségét az RTL Klub információi szerint eredetileg 1,8 milliárd forintra becsülték, de végül 700 millióval többe fog kerülni. Az MNV szerint ennek az az oka, hogy "az eredetileg becsült összeg nem volt megfelelő, mint ahogy mindhárom piaci szereplő is ennél jelentősen magasabb árat adott meg a konkrét műszaki tartalom ismeretében".

Mészáros Lőrincnek nagy hete van
©

A vagyonkezelő szerint a Lovarda rezsije nagyon magas, ezért a felújítás alatt a csarnokokat és istállók átalakítása mellett egy kisebb teljesítményű naperőművet is kialakítanak.

Mészáros Lőrincnek nagy hete van, csütörtökön például eddig szinte ismeretlen vállalkozása, az R-Kord Kft. nyert el 8 milliárd forintot a Szombathely–Zalaszentiván vasútvonal villamosítására.