szerző:
hvg.hu

A politikus igazi sztahanovista.

Halmozza az állásokat Tállai András. Amellett, hogy országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért helyettes államtitkára, ő vezeti a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), továbbá két adószakmai lap főszerkesztője is.

Ez utóbbiért a vagyonnyilatkozata alapján összesen több mint bruttó 500 ezer forintos fizetést kap, míg valamennyi feladata ellátásáért havi 1 millió 740 ezer forint jár neki. A NAV irányításáért nem jár neki plusz pénz.

Az RTL Klub Híradója arról érdeklődött Tállainál, nem érzi-e összeférhetetlennek, hogy NAV-elnökként adószakmai lapokat szerkeszt, illetve, hogy hogyan bírja szuflával a sok feladatot.

Az első kérdésre Tállai azt válaszolta: olyan újságok szerkesztéséről, főszerkesztői teendőiről van szó, amit maga a NAV alapított. "Négy ilyen újság van, és kettőről van szó. Ezeknek az újságoknak húsz éve mindig a NAV elnöke a főszerkesztője" – közölte. Hozzátette továbbá, hogy a főszerkesztői munkát szerződésben szabályosan rögzítették, és befizette az adót a bevételek után.

Arra pedig, hogy miként fér bele az életébe a főszerkesztés a többi feladata mellett, azt mondta, sokat dolgozik.

Azt javaslom önnek, hogy jöjjön a NAV, az irodám ablaka elé, és figyelje, hogy mikor van éjszaka a villany lekapcsolva. Napi 12-14 órákat dolgozom, persze csak amíg bírom."