szerző:
hvg.hu

Hol van itt a globális felmelegedés, mikor Moszkvában havazik?

A hét egyik legnagyobbat ütő híre volt, hogy Donald Trump amerikai elnök kiléptette az Egyesült Államokat a világ első globális klímavédelmi egyezményéből. A döntést a világ vezető politikusai elítélték, és bár Vlagyimir Putyin orosz elnök először inkább megengedően állt hozzá amerikai kollégája sokakat megdöbbentő lépéséhez, később nem hagyta ki a lehetőséget, hogy kicsit odaszúrjon Trumpnak.

A Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon Megyn Kellynek adott interjút, amelyben többek között a párizsi egyezményről is kérdezte az amerikai riporter. Putyin először viccelődött, hogy Kelly biztosan nem olvasta az egyezményt, majd kitért arra, hogy ő támogatja, hiszen korunk egyik legégetőbb globális problémájára próbál megoldást találni.

De aztán hidegvérrel célba vette Trumpot.

„Itt most nem érezzük, hogy a hőmérséklet emelkedne. És azt kell mondanom, hálásak lehetünk Trump elnöknek, hiszen ma Moszkvában, ahogy hallom, havazott, itt pedig esik, nagyon hideg van, és most már őt és az amerikai imperializmust hibáztathatjuk ezért”.

Kérdés, hogy Trump érti-e a tréfát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!