szerző:
MTI

Multimédiás video- és lézervetítésre alkalmas eszközökkel bővítik a szökőkút látványvilágát, ha a Fővárosi Közgyűlés szerdán megszavazza.

A margitszigeti zenélő szökőkút multimédiás bővítéséről is dönthet szerdán a Fővárosi Közgyűlés Szeneczey Balázs és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettesek előterjesztése alapján.

A javaslat arról szól, hogy multimédiás video- és lézervetítésre alkalmas eszközökkel bővítenék a szökőkút látványvilágát, tekintettel a Margitsziget látogatottságára és a vizes vb-re.

"A jelenlegi, változatos zeneszámokkal összehangolt, este megvilágított vízjáték kiegészül egy 30x15 méteres vízvászonra történő, szürkület utáni vetítési lehetőséggel" – fogalmaztak a javaslatban. A már meglévő, esti zenei show-val összedolgozva a "vízvászonra" video- és lézerprojektor segítségével látványos multimédia anyagokat lehet vetíteni, ezek hangosítását a meglévő hangfalrendszer biztosítaná. A szökőkút meglévő vezérlőrendszere kis kiegészítésekkel alkalmassá tehető az új fúvóka szivattyúja, illetve a lézer- és videoprojektorok vezérlésére.

Az előterjesztés szerint a beruházás bruttó 39,6 millióból valósulhatna meg.

A testület dönthet arról is, 10 millió forintot biztosít arra, hogy a "Városháza Park és Oázis" projekt keretében, idényjelleggel installációkat – fából készült padlóburkolatot, a dézsákba telepített növények közé pedig ülőalkalmatosságokat – helyeznek ki a parkba.

Orbán Viktor és Tarlós István a felújított szökőkút 2013-as átadásán
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!