szerző:
hvg.hu

Biztos lesz más a 3,4 milliárdos bulin.

Emeli Sandé egészségügyi problémákkal küzd, ezért nem lép fel a vizes vb július 14-i megnyitóján – írja a 444.hu, információját a FINA is megerősítette, a fellépőkről később tájékoztatnak. Csütörtökön megírtuk, a vizes vb megnyitója többe kerül, mint a Sziget nagyszínpada összes fellépője.

Más bajok is vannak, a stábból többen azt mondták, nagy fejetlenség és kommunikációs zavarok jellemzik a szervezést. Az alapvető baj, hogy nincs megfelelő koordináció a szereplők között.

A rendezvényért a BP2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. a felelős, a szervezőbizottságot Seszták Miklós miniszter vezeti, de több miniszter is ott ül a vezetésben. Az ügyvezető Szántó Éva, a Magyar Úszószövetség egykori főtitkára, a show koordinálása is az ő feladata. A show lebonyolítóit meghívásos közbeszerzési pályázaton választották ki, a művészeti megvalósítás a Káel Csaba vezette Müpa (Művészetek Palotája) kezébe került, a technikai megvalósítás pedig a francia ECA2-ébe. Kettőjük közt van némi fennakadás, a franciák az 1,8 milliárdos számla mellett újabb és újabb követelésekkel áll elő, miután nem volt elég pontosan meghatározva, mit is vállaltak az eredeti összegért.

A nagyobb fideszes rendezvényeket szervező Hungarofestet is bevonták, ott is akadtak állítólag több tízmilliós "félreértések", de a rendezvény kommunikációja sem alakul tökéletesen. Egy belsős az utolsó hetek kapkodásáról azt mondta, "normális előkészítéssel, világos befolyási körökkel egy ilyen projekt egy háromnegyed-fél év alatt előkészíthető lett volna, de most csak rohanás és egymásra mutogatás van".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!