szerző:
hvg.hu

A kedd este megjelent határozatokban a kormány a legbőkezűbben a sporttámogatásokkal bánik.

Újabb sporttámogatásokról döntött a kormány.

A Magyar Közlönyben megjelent határozatok szerint a DVTK fejlesztési programjára 10 milliárd forint jut: a multifunkciós sportcsarnok kialakítására birkózótermekkel, kiszolgáló egységekkel, orvosdiagnosztikai és rehabilitációs központtal, a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadion rekonstrukciójára és az Öblös Sporttelep területén edzőközpont kialakítására, az egri Szentmarjay Tibor Stadion rekonstrukciójára, az Északi Sporttelep területén edzőközpont kialakítása, illetve a felvidéki labdarúgó akadémia létrehozására.

A kazincbarcikai, Akácfa utcai sportpálya fejlesztésére 492 milliót ad a kabinet, a szlovákiai másodosztályú bajnokságba idén feljutott Komáromi Futball Club által használt sportlétesítmény fejlesztésére pedig 5,9 millió eurónak megfelelő forintot. Ezt az összeget „külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül” a  Magyar Labdarúgó-szövetség kapja meg támogatásként.

A Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület fejlesztésére 200 milliót utalnak ki, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia működési költségeire pedig 80 millió forintot. A Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen és Kézdivásárhelyen műfüves pálya építését 240 millióval támogatják.

Ezen kívül ezekre jut még 390 millió a Magyarországi Evangélikus Egyház Győri Evangélikus Egyházközsége Insula Lutherana épületegyüttesének befejezésére és 240 millió a tordai római katolikus templom rekonstrukciójára idén és jövőre. A diósgyőri vár „komplex fejlesztésére” idén és a következő két évben összesen 5 milliárd forintot szánnak.

Ehhez képest nem sokat kap a TIT használhatatlanná vált budapesti Planetáriuma: a szükséges életveszély-elhárító intézkedésekre 96 millió forintot adott a kormány.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!