szerző:
hvg.hu

Ezután bizonyára minden településen a NAV-elnököt akarják majd képviselőnek. Az Együtt választmányi elnöke szerint vagy egyszerű botrány, ami történt, vagy az a botrány, hogy a választókat nézik hülyének.

Az adóügyekért felelős államtitkár és NAV-elnök Facebook-oldalán számolt be róla még szombaton, hogy állampolgári megkeresést kapott, hogy Mezőkövesden és a térségben bizony túl drága a benzin - vette észre a 444.hu.

Tállai egyeztetést kezdeményezett a MOL illetékes képviselőivel, ennek lett eredménye, hogy az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent.

Kérdéseinkkel megkerestük a MOL-t, válaszukkal a cikket frissítjük. Országosan november 1-től éppenséggel drágult - 4-4 forinttal - a benzin és a gázolaj, majd 4-én újabb hasonló áremelés jött. November 8-án újra emelt a Mol, de csak a benzin esetében, 3 forinttal. tegnapelőtt, azaz 10-én volt a legutóbbi emelés, 5 forinttal lett drágább a benzin és 3-mal a dízel.

Vagyis a Mol nagykereskedelmi ára 16 forinttal drágult abban az időben, míg Mezőkövesden az államtitkár állítólagos közbenjárására 11 forinttal olcsóbb lett.

Igaz, minden üzemanyagárról szóló hírben ott van a figyelmeztetés, hogy az árak között kutanként jelentős eltérés lehet.

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke a Facebookon szégyenteljesnek nevezte, ahogy Tállai András NAV-elnök, a Fidesz országgyűlési képviselője hatalmi helyzetét kampánycélokra használja. Az ellenzéki politikus szerint az üzemanyagárak piaci versenyben dőlnek el, nem pedig bolsevik tempóban politikusok találják ki. Ha Tállai bele tudott szólni az árakba, az a botrány, ha csak ezt hazudja és természetes árcsökkenésről van szó, ami az üzemanyagoknál hétről hétre előfordul, akkor az a botrány, mert hülyének nézi a választókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!