szerző:
hvg.hu

Kiderült, 5,4 milliárd forint közpénzt kap a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány. Most már azt is tudni, mire megy el a pénz, sőt, Mészáros Lőrinc titokzatos e-mail címére is fény derült.

Megírtuk, az MLSZ tao-támogatásokat összegző adatbázisában múlt hét pénteken jelent meg az első összeg, a 2,3 milliárd forint, hétfőre azonban új szám, 5,4 milliárd jelent meg, ennyi pénz áramlik hozzájuk olyan cégektől, akik az államkasszába történő befizetés helyett a felcsúti fociakadémia alapítványát választják.

Ez az összeg felcsúti mércével is jelentős, közel duplája az eddigi rekordjuknak. Az alapítvány a legtöbb adóforintot mostanáig az előző szezonban zsebelte be, akkor 2,9 milliárdból gazdálkodhattak.

Később a 24.hu az Akadémia honlapjára hivatkozva közölte, a pénzből a centerpálya mellett ifjúsági szálló épül (több mint kétmilliárdért), utakat és parkokat tesznek rendbe (1,7 milliárdért), bővítik a sport- és konferenciaközpontot (majd kétmilliárdért).

Vannak kisebb tételek is, de azok is érdekesek. 71 millióért beépített konyhatechnológiát vesznek, százmillióért buszt, kétszáz millió megy kondigépekre. A személyi jellegű kiadásokra is fény derül. 2015-ben még 571, 2017-ben már 840 millió forintot tettek ki ezek a tételek. Az akadémián egyébként a kommunikációs igazgató mellett kilenc kommunikációs munkatárs fizetését finanszírozzák taó-pénzből.

A hivatkozott dokumentumon feltűnik a kérelmező hivatalos képviselője, Mészáros Lőrinc is, valamint az e-mail címe:

[email protected]

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!