szerző:
hvg.hu

Szabó Zsolt államtitkár Belize-ben parkoltat 1,2 milliárd forintot.

A Magyar Nemzet értesülése szerint Szabó Zsolt fideszes képviselő, Heves megye "erős embere" a tulajdonosa – feleségével együtt – annak a Belize-ben bejegyzett vállalatnak, amelynek számláján 4 865 000 dollár, vagyis 1,2 milliárd forint van.

Szabó a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára is, Hatvan polgármesterségéről azért mondott le, mert az önkormányzati tisztség összeférhetetlen volt az országgyűlési munkával.

A napilap hitelesített dokumentummal bizonyítja, hogy a Joy World Enterprise Ltd. tulajdonosa a fideszes képviselő, illetve felesége. A papír egyébként a számla zárolásáról szól, amire azért került sor, mert a tulajdonos nem fizette be a számlavezetés 300 dolláros költségét.

A Magyar Nemzet felidézi Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes hasonló ügyét 2014-ből. Simon Ausztriában vezetett eltitkolt bankszámlát, amelyen 240 millió forintnyi összeget tartott. A lebukás után a szocialista párt felfüggesztette Simon párttagságát és képviselő-jelöltségét. Simon Gábort két hét múlva már gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség, illetve házkutatást is tartottak nála. Ügyében ítélet még nem született, az ügyész letöltendő szabadságvesztést kért rá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!