szerző:
hvg.hu

Távolabb kerültünk a 320 forintos eurótól, de még így is gyenge maradt a forint.

Egy kicsit erősödött a forint, így legalább a 320-as árfolyamtól távolabb került. Kedd délelőtt 316,5 forintot kell adni egy euróért, pedig hétfőn még nem sok választotta el a 320-as lélektani határtól, de még kedd reggel is 317,8 körül járt az árfolyam.

A piac most az MNB kamatdöntő ülésére vár. Abban minden szakértő egyetért, hogy az alapkamat szinte biztosan nem fog változni, de az is kérdés, hogy a jegybank megpróbál-e olyan üzenetet küldeni, amellyel meg lehet nyugtatni a piacot. A legtöbbek szerint nem valószínű, hogy az MNB túlságosan aggódna a forintgyengülés miatt, főleg úgy, hogy nem hirtelen szakadt be az árfolyam az elmúlt napokban, hanem folyamatos, de lassú a gyengülés.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!