szerző:
hvg.hu

Borsodban annyi eső esett, mint máskor egy hónap alatt, de nem csak ott jöhetnek még nagy felhőszakadások.

Hat megyére adott ki figyelmezetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a felhőszakadások miatt. Észak-Magyarországon, valamint az Észak-Alföldön kell nagy esőkre felkészülni, ezeken a helyeken rövid idő alatt 30 milliméternél is több eső szakadhat le.

©

Van, ahol ennél is rosszabb a helyzet. Borsod több részén mindössze félóra alatt annyi eső esett le, mint amennyi máskor egy egész hónap alatt szokott. Mezőkövesden és Aggteleken garázsokat öntött el a hirtelen lezúduló eső, volt, ahol egy méter magasan állt az alagsori garázsokban a víz. Mezőkövesden tizennyolc garázs, Aggteleken pedig tizenhárom lakóház pincéje került víz alá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!