szerző:
hvg.hu

Az már biztos, hogy a mostani a szezon legerősebb hőhulláma, de fokozódik, és rekordok dőlhetnek meg a következő napokban.

Szerdán a sok napsütés mellett nyugaton akár egy-egy zápor is előfordulhat, és többfelé élénk lesz a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 38 fok között alakul. A hőség miatt harmadfokú, vörös figyelmeztetés érvényes Bács-Kiskun, Csongrád, Békés és Szolnok megyében. Nógrád és Borsod megyére elsőfokú, a többi megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

©

Csütörtökön a legmagasabb nappali hőmérséklet már 35 és 39 fok között várható, pénteken pedig még nagyobb lehet a forróság, és jöhet egyes helyeken a 40 fok.

Az előrejelzés szerint nagyon forró hétvége előtt állunk, hétfőn viszont megérkezhet az eső, és a jövő héten lassú enyhülés kezdődik.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!