szerző:
hvg.hu

A rendőrség figyelmeztetést adott ki amiatt, hogy a drogfogyasztók között valamilyen új, veszélyes szer terjed, ami rövid idő alatt életveszélyes állapotot idézhet elő. Törökszentmiklósról több embert súlyos állapotban vittek kórházba – közölték péntek délután.

A police.hu-n délután 2 óra után megjelent közlemény szerint Törökszentmiklósról csütörtök éjjel és péntek délelőtt vittek kórházba olyan embereket, akik fogyasztottak a pszichoaktív anyagból. Valamennyien rövid időn belül elvesztették az eszméletüket.

A megyei rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet arra, hogy az új szer veszélyes, senki se fogyasszon semmilyen kábítószert, illetve pszichoaktív anyagot. Mindenkit arra kértek, hogy figyeljen környezetére, családtagjaira, ismerőseire, és ha bármi gyanúsat tapasztalnak, értesítsék a rendőrséget.

A szoljon.hu azt írja: lehet, hogy a köznyelvben kristályként emlegetett kábítószer egyik módosított változatát fogyasztották azok, akiket kórházba szállítottak.

Az M1 péntek esti Híradójában elhangzott: másfél nap alatt hat fiatalt vittek kórházba eszméletlen állapotban drogfogyasztás miatt.

Ecseki Tímea, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet ügyeletes orvosa a Híradónak elmondta: két fiatal terhes nő is a kórházukba került, rajtuk császármetszést kellett végrehajtani. A két nőt az intenzív osztályon ápolják. Hozzátette: ismeretlen eredetű drogot, úgynevezett kristályt fogyaszthattak.

Az M1 tudósítója szerint a két kismama mellett három fiatal férfit is a kórházban ápolnak, egy férfit "nagyon súlyos állapotban" Budapestre szállítottak, az újszülötteket pedig ugyancsak a fővárosba, az 1-es számú gyermekklinikára vitték.

Elek István, a Péterfy Sándor utcai kórház osztályvezető főorvosa megerősítette: egy fiatal férfit kórházukba szállítottak Szolnokról, a fiatalembernek jelenleg "támogatják a légzését", de javul az állapota, szombaton tervezik felébreszteni.

Kardos József, a mentőszolgálat Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje elmondta: a hat fiatal közül négyet vittek a mentők a Hetényi kórházba pszichoaktív anyag fogyasztása miatt Törökszentmiklósról. Csütörtök éjjel egy 28 éves terhes nőt, háromnegyed óra elteltével egy fiatalembert, majd később még egy fiatal férfit. Péntek délelőtt súlyos állapotban vittek a Hetényi kórházba egy fiatal, 26-28 éves férfit, egy másik törökszentmiklósi címről. Őt Budapestre vitték tovább a Péterfy kórház toxikológiai osztályára.

Az MTI meg nem erősített információi szerint a csütörtök éjjel kórházba szállított három ember valószínűleg egy családhoz tartozik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!