szerző:
MTI

Egy 87 éves asszony otthon balesetet szenvedett, de a fia nem hívott hozzá orvost, pedig látta, hogy szenved az édesanyja. Az idős nő pár nap múlva meghalt. A fia 10 hónapot kapott jogerősen.

A 87 éves asszony 2014. november 11-én, délután elesett a házuk előszobájában, és combnyaktörést szenvedett. A fia észrevette a balesetet, de mivel egyedül nem tudta felsegíteni az anyját, elment a kocsmába és egy ismerőse segítségét kérte. Az ágyra fektették a nőt, de a férfi napokig nem hívott orvost hozzá, pedig látnia kellett, hogy anyjának nagy fájdalmai vannak.

Az idős nő kilenc nappal az elesés után belehalt sérüléseibe, az orvosszakértői vélemény szerint a halálát a törés miatti zsírembólia, valamint traumás sokk miatti légzési és keringési elégtelenség okozta. A szakértői véleményben benne volt: ha az asszony időben szakszerű orvosi ellátást kapott volna, akkor reális esély lett volna az életének megmentésére.

A fia a holttesttel egy szobában volt és közben italozott. A hatóságot a férfi ismerőse értesítette, amikor 2014. november 26-án meglátogatta a későbbi vádlottat.

A Szombathelyi Járásbíróság a férfit 10 hónap szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen fellebbezést nem jelentettek be, így az jogerőre emelkedett.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!