szerző:
hvg.hu

Durván bántak a betegekkel a Kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonában és különböző szexuális együttlétre kényszerítették őket. Két ápolót gyanúsítanak.

Őrizetbe vette hétfőn este a Kiskunhalasi Városi Ügyészség a helyi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának két ápolóját. Velük szemben gondozás alatt álló, akaratnyilvánításra képtelen személyek ellen különös kegyetlenséggel elkövetett könnyű testi sértés és szemérem elleni erőszak gyanúja miatt folyik nyomozás – közölte a hvg.hu-val Téglás Péter a városi ügyészség vezetője.

Elmondása szerint az ügyészségre idén januárban érkezett feljelentés az intézet két dolgozójától, akik azt követően kérték a segítségüket, hogy a belső vizsgálat a bepanaszoltak ellen semmi felróni valót nem talált. Téglás Péter megjegyezte, kezdeményezték a gyanúsítottak – H. K. és Sz. Z. – előzetes letartóztatását, erről a bíróság április 15-én határoz. Hozzátette: az ügyben további gyanúsításokra is sor kerülhet.

Az ügyészség a gyanúsításokat nem részletezte, a hvg.hu viszont úgy tudja, hogy a személyzet egyes tagjai az ápoltakat súlyosan bántalmazták, illetve szexuális együttlétre kényszerítették, saját maguk szórakoztatására.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Itthon

Üres szobába zárták a rossz gyerekeket egy iskolában

A Népszabadság szerint ügyészségi nyomozás és önkormányzati vizsgálat indult amiatt, hogy a rossz magaviseletűeket úgy "rendszabályozzák" a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által fenntartott, fogyatékosokat és állami gondozottakat foglalkoztató kecskeméti Juhar utcai speciális intézményben, hogy hosszabb-rövidebb időszakokra egy belülről nem nyitható szobába zárják őket.