szerző:
hvg.hu

Az LMP a Facebookon hirdette meg flashmobját az alábbi felhívással: "Találkozzunk 7-kor a Kossuth téren, ha elfogadhatatlannak tartod, hogy Schmitt Pál a Köztársaság elnöke maradhat!". Az esemény 7-kor kezdődött, alig 300-an gyűltek össze a Kossuth téren.

A helyszínen lévő kollégánk szerint legfeljebb 150-200 ember lézengett a flashmob kezdetén a Kossuth téren. Főleg fiatalok gyűltek össze. A flashmobon minimális volt a rendőri készültség.

A flashmob fél óra alatt véget ért, körülbelül 300-an gyűltek össze a végére. A többnyire diplomás fiatalokból álló tömeg elmondta, milyen nehezen szerezték meg diplomájukat, és hogy szerintük le kéne mondania a köztársasági elnöknek.

A felszólaló szerint így néz ki egy igazi szakdolgozat - képeinkhez kattintson!
©

A Schmitt Pál plágiumügyét vizsgáló bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a doktori eljárás a részletezett hiányosságokkal ugyan, de formailag megfelelt az akkor még önállóan működő Testnevelési Egyetem gyakorlatának. Mint írják, „a dolgozat szokatlanul nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul, ami nem derült ki időben, holott annak feltárása a korabeli védési eljárás részét kellett volna, hogy képezze. A Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak.”

Az LMP Csak úgy doktor úr ő, ahogyan én orvos! elnevezésű flashmobot hirdetett meg a Facebookon, miután publikussá vált a bizottság véleménye.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!