szerző:
MTI

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) soron kívüli intézkedéseket kért a BKV-tól azért, hogy az ideiglenesen forgalomba állított Mercedes Citaro autóbuszok klímaberendezéseit beüzemeljék. Ahol nincs klíma, és az ablakok sem nyithatóak, a jegyellenőrök vizet osztanak.

BKV-figyelő bloghoz korábban több utaspanasz érkezett, mert az újonnan beszerzett, de használt járművek ablakai nem nyithatók, és van olyan, amelyen nincs, vagy nem működik a klíma.

Mercedes Citaro
©

A BKK most azt közölte, nyáron be fogják szerelni a klímaberendezést azokon a járműveken, amelyeken nincs. Azokra a járművekre, amelyeken az ablakok sem nyithatóak, a BKK jegyellenőröket küldött, akik hideg vizet osztanak az utasoknak. Azt ugyanakkor a BKK cáfolta, hogy utasok rosszul lettek volna.

Közölték azt is, "óva intik" a BKV-t attól, hogy a nem nyitható ablakokat lecseréljék, mivel műszaki vizsgálatokon kell még a buszoknak átesniük. A Mercedes Citarók ideiglenesen álltak forgalomba Budapesten, mivel a BKV egyik alvállalkozói szerződése lejárt, újat még nem tudtak kötni, ezért a BKV-nak saját járműparkjából kell a megfelelő mennyiségű járművet forgalomba állítania.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!