A másik letartóztatott rendőr az NNI osztályvezetője

2012. június 01., péntek, 13:20 • Utolsó frissítés: 2012. június 01., péntek, 16:35
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ;

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egyik osztályvezetője az a másik rendőr, akit a Központi Nyomozó Főügyészség által korrupció gyanúja miatt őrizetbe vett Kalmár Tamás ezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közrendvédelmi főosztályvezetője mellett – értesült a hvg.hu rendőri forrásokból.

Továbbra sem tudni többet arról a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség által közösen megtartott csütörtöki akcióról, amelynek során két rendőri vezetőt és két civilt vettek őrizetbe korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt. A hvg.hu úgy tudja, Kalmár Tamás, a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának vezetője mellett, a Nemzeti Nyomozó Iroda egyik munkatársa, Hopka Lajos őrnagy, a Speciális Bűnszervezeti Csoportok Elleni Osztályának vezetője az egyik gyanúsított. Próbáltuk megkérdezni erről az NNI-t. Csécsi Soma szóvivő-helyettes érdeklődésünket azzal hárította el, hogy csak az általuk vizsgált ügyekben nyilatkozhatnak, ebben az eljárásban pedig az ügyészség az érintett.

Arról, hogy mi az összekötő kapocs a két hivatásos között, egyelőre nem ad tájékoztatást a Központi Nyomozó Főügyészség. A szervezet szóvivője, Fazekas Géza közleményében hangsúlyozta is, hogy egyelőre nem szolgálhat részletes információkkal arról, milyen korrupciós ügybe keveredtek az őrizetbe vettek. Jelenleg négyen vannak, a két rendőr mellett két civil, de információink alapján, további személyek ellen is eljárás indulhat.

Fotó:

Az utóbbi egy hónapban történt eljárások, amelyek rendőri vezetőkkel szemben indultak meg, példátlannak számítanak. Május 8-án, Pintér Sándor belügyminiszter és Hatala József országos rendőrfőkapitány három, a BRFK-n dolgozó rendőrt – a főkapitány rendészeti helyettesét, a Közlekedésrendészeti Főosztály és a Biztosítási Osztály irányítóját – mentett fel vezetői beosztásából. Közülük akadt, akit azonnal felfüggesztettek és rendelkezési állományba került, de - mint megírtuk -, volt olyan is, akit nem küldtek el, és jelenleg az ORFK-n teljesít szolgálatot. Beszámoltunk arról is, hogy a parancsnokok mellett két beosztott is érintettje lehet az ügynek, egyikük ráadásul a történtek előtt nem sokkal kapott munkájáért elismerést.

A rendőrök elleni eljárások sora állítólag azzal vette kezdetét, hogy kiderült, Jenson Button Forma 1-es pilóta autóját olyan járművel szállították, aminek rendszáma nem szerepel a rendőrség nyilvántartásában. Emiatt a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság egyedi azonosító jel meghamisításának gyanúja miatt vizsgálódik. A BRFK-n pedig egy mindenre kiterjedő átfogó ellenőrzést indítottak, amelynek során több, visszaélésgyanús ügy került a felszínre. Ezekkel kapcsolatban Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány feljelentést tett szolgálati tekintély megsértésének bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt.

Mindezzel kapcsolatban korábban a Belügyminisztérium azt közölte, Pintér Sándor fenntartja az országgyűlési bizottsági meghallgatása után mondottakat. Eszerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a belső ellenőrzés „szabálytalanságokat vélt felfedezni” a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ezek kivizsgálását az ügyészség végzi, a történtek miatt hivatásosokat függesztettek fel és helyeztek rendelkezési állományba.

Cs. B.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés
13 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. június 2., 19:54 Szűcs Sándor

Régi mondás,hogy "a hal is a fejéről büdösödik !"

2012. június 2., 11:32 tenor

@paszko
Nekem is van olyan érzésem, hogy a TEK inkább a sajtótájékoztatókra gyúr.Néha úgy látom, hogy szinte egy celebműfajt hoznak létre, ha titkos szervezet, akkor miért kell orba-szájba nyilatkozni. Ha egy autószerelő megjavít egy autót, akkor 10 perc múlva nem hoz össze ezért egy sajtótájékozatót.

2012. június 2., 10:05 Csillag Adam

http://tv2.hu/tenyek/video/harrach-peter-fia-a-fogdan-tenyek-riport

2012. június 2., 06:36 paszko

Feltétlenül szükség volt a TEK-re, hogy ismét igazolhassák mire is költik a tízmilliárdot. Pedig elég lett volna, ha a saját szolgálati helyükön veszik őrizetbe őket az elmúlt napokban. (Mert bizony bejártak.) De ismét kellett a parasztvakítás. Egyébként pont kint voltam a reptéren amikor a TEK egy látványpékség akció keretében "menekítette" Líbiából a magyarokat, azt hittem egy Die Hard film forgatásába csöppentem. Közben más országok polgárai minden felhajtás nélkül saját szervezésben jöttek haza ferihegyi átszálással. Brad Pitt hatástalanított fegyvereiről már ne is beszéljünk! Kíváncsi lennék az állítólagosan meghíúsított terrorakciók részleteire is.

2012. június 1., 23:42 many

MKK: akkor olvasgasd jó sokáig, ne itt reklámozd ezt a marhaságot!
kocka53@indamail.hu: a hozzászólásod elejével tökéletesen egyetértek, de P.S. bölcsebb lett volna ha ciklus elején inkább nem ígérget kettő hét rendcsinálást, mert ez még azért nem jött be. Ezzel szemben vannak olyan területek, ahova sajnos tisztességes ember nem teszi be a lábát már. Mit lehet látni? A kollégáid hármasával fekszenek a kombi Focusban, biztos vékony a cipőtalpa, félő hogy elkopik a sétában, vagy ők is egymást figyelik? Vagy a trafix mögött állnak, mert a rendőrség feladata már nem a bűn üldözése, felderítése és megelőzése, hanem csak a pénzbehajtás. remélem olvasod a hozzászólásom és válaszolsz arra (mert tényleg érdekel egy szakmabeli véleménye): mi visz rá egy vezető beosztásban lévő ezredest hogy tévútra tévedjen, mert gondolom nem keresett rosszul, most biztos ugrott minden (persze ha elítélik majd).

További 8 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


A másik letartóztatott rendőr az NNI osztályvezetője
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X