szerző:
hvg.hu

A baloldal főpolgármester-jelöltje azt nem árulta el, hogy kampánystábja tudott-e jegesvödrös videójáról, de annyit elmondott, hogy unokája hamar megvigasztalódott, és örül, hogy ilyen sokan látták a filmjét. Az Indexnek adott interjúban Kiss Pétert nevezte példaképének.

Falus Ferenc baloldali főpolgármester-jelöltet is utolérte a jegesvödör-őrület. Mint arról beszámoltunk, ő is egy vödör jeges vizet öntetett a fejére. Az akció azonban kissé balul sikerült, a zuhéból egy kisgyerek is kapott, és hangos sírása elnyomta Falus Tarlós Istvánnak és más polgármestereknek szánt kihívását.

A baloldal jelöltje az Indexnek elmondta: unokája hamar megvigasztalódott a baleset után, és együtt nevettek a történteken.

Falus nagyon örül, hogy ilyen sokan megnézték a videóját, hiszen "egyetlen célja" az volt, hogy minél nagyobb nyilvánosságot szerezzen a Bátor Tábor Alapítvány ügyének. "Ezzel a kis filmecskével közösen segítettünk sok rászoruló gyereknek és ez nekem nagyon jó érzés" – fogalmazott.

Falus arról nem beszélt, hogy kampánystábja tudott-e a videóról, vagy magánakció volt.

A meglehetősen komikusra sikerült videóra érthető módon azonnal rámozdult az internet, terjednek a Falus-jégöntős mémek.

Az Indexnek adott interjúban Falus a nemrég elhunyt Kiss Pétert nevezte példaképének nyugalma és konszenzusteremtő képessége miatt. Önmagát pedig egy lóhoz hasonlította, amely "egy nagyon strapabíró, nagyon kedves, nagyon unalmas, tulajdonképpen nem okos állat".