szerző:
hvg.hu

Fogyatékkal élők és az őket gondozó civil szervezetek tüntetnek a Parlamentnél az állami normatíva csökkentése ellen.

Mi szeretünk titeket, ti is szeressetek minket! – ilyen feliratú transzparensekkel vonultak fel a Parlament elé a fogyatékkal élők, illetve az őket gondozó civil szervezetek. Az egyik szervező a hvg.hu-nak azt mondta, hogy a normatíva csökkentése ellen tiltakoznak, illetve a civil szervezetek lehetetlen helyzetére akarják felhívni a figyelmet.

©

Egy másik szervező azt mondta, hogy évek óta forráskivonás van a területről, de idén különösen mecsappantak az állami támogatások, így a fogyatékosokat gondozó intézményrendszer került veszélybe, és több civil szervezet már a számláit sem tudja kifizetni. Megfogalmaztak egy petíciót is, amelyet a szervezők szándékai szerint a házelnök Kövér Lászlónak kívánnak átnyújtani. A demonstráció célja, hogy láthatóvá tegyék magukat a parlament és a többi ember előtt.

Többek között ilyen felratú transzparensek vannak még: "Nem vagyunk láthatatlanok", "Civilnek lenni bűn?".

A 2-300 fős tömegben többen kerekesszékkel vonulnak, és mindenkin láthatósági mellény van, és körbejárják az Országgyűlés épületét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!