szerző:
hvg.hu

Újabb hírcsatornát indít a közmédia, és megint március 15-én, csak most nem tévét, hanem rádiót – ha igazak a Válasz.hu. értesülései. A lap több forrásból is úgy tudja, hogy hírrádióvá akarják alakítani a Kossuth Rádiót, és a nem hírműsorokat átrakják a Bartókra. Az MTVA-tól egyelőre nem válaszoltak a Válasz.hu kérdéseire.

Tavaly március 15-én indította el az MTVA az M1 hírcsatornát, amelyek egyebek mellett a technikai bakik és a kissé rutintalannak tűnő munkatársak miatt sok kritikát kapott. A magyarországi televíziózás indulása óta a 1-es volt a főcsatorna, amelyről a hírfolyam indításával átpakolták a műsorokat a Duna Tv-re.

Ha igazak a Válasz.hu értesülései, hasonló fazonírozásra készülnek a Kossuth Rádiónál, és ott március 15-től lenne hallható az eredménye. A tervek szerint kiszervezik a magazinokat, és mindent, ami nem hírműsor, az alacsony hallgatottságú Bartók Rádióra viszik át.

Állítólag a március 13-i adásnap az utolsó, amire az illetékesek még rendelhetnek magazinműsort.

A Válasz.hu megkérdezte az MTVA sajtóirodájától azt, hogyan néz majd ki az új rádiós műsorstruktúra, de még nem kaptak választ.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!